L´alcalde de Barcelona destaca la necessitat de donar a conèixer la feina de les entitats socials de la ciutat : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona destaca la necessitat de donar a conèixer la feina de les entitats socials de la ciutat

21/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui dilluns 21 de novembre s´ha distribuït el primer número del ?Diari Amic, Notícies Amigues?. Aquesta publicació tindrà una periodicitat quinzenal a partir del mes de gener dins de l´edició barcelonina del diari ?20 minutos?, una iniciativa que compta amb el suport de l´Ajuntament de Barcelona. El diari cedeix gratuïtament un mínim de quatre pàgines amb continguts elaborats per voluntaris i usuaris de diferents entitats socials, a més el diari dedicarà el 5% dels ingressos a entitats socials. A l´acte de presentació hi ha intervingut l´alcalde Trias, Toni Ayala, representat de 20 minutos Barcelona; i Antoni Sansalvadó, president del Patronat de la Fundació del Banc dels Aliments, entre altres.

L´alcalde, en l´acte de presentació d´aquest primer número, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa. ?Una iniciativa magnifica?, ha dit tot destacant la necessitat de col·laborar amb els mitjans de comunicació per tal de ?donar a conèixer les realitats socials i el treball de persones, entitats i administracions per millorar-les?.

Xavier Trias ha destacat l´encert que suposa que el Banc d´Aliments hagi estat escollida com a primera entitat per ?20 minutos? per donar a conèixer la seva tasca. Precisament aquesta entitat està al capdavant de la Gran Recapte, que tindrà lloc el 25 i 26 de novembre a tot Catalunya.

Com ha explicat l´alcalde al nostre país tenim gran tradició de voluntariat, cooperació i solidaritat; i iniciatives com la Gran Recapte o el Diari Amic, impulsades per la societat civil i la iniciativa privada són ?l´exemple paradigmàtic d´aquesta col·laboració públic- privada perquè no tot ho ha de fer l´administració, sinó que es necessita de propostes, que engresquin la societat i l´administració?.

L´alcalde ha afegit que ?vivim un moment de dificultat i no hi ha els diners per fer front a aquesta situació, però hem de tenir clar que hi ha partides que no es podent disminuir? ha afirmat, afegint que per això l´Ajuntament de Barcelona ha fet un pressupost auster però que augmenta un 7% la partida social. ?Si col·laborarem amb la societat civil multiplicarem el pressupost i arribarem a més gent?, ha dit Trias.





Paraules clau