Barcelona tindrà avets de Nadal a tots els districtes : Servei de Premsa

Barcelona tindrà avets de Nadal a tots els districtes

24/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant aquesta setmana s´instal·len a la ciutat 11 avets de Nadal que lluiran a diferents punts emblemàtics de cada un dels deu districtes i a la plaça de Catalunya, gràcies a un acord de l´Ajuntament de Barcelona amb el municipi de Sant Hilari Sacalm i els Cultivadors d´Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC).

Durant aquesta setmana, es preveu la col·locació dels 11 avets obsequiats per CANAC a Barcelona, en diferents ubicacions:

? A Ciutat Vella: plaça de la Mercè
? A l´Eixample: plaça de Fort Pienc
? A Sants-Montjuïc: a la confluència del carrer Consell de Cent amb c. Creu Coberta
? A les Corts: a la plaça de Comas
? A Sarrià-Sant-Gervasi; a l´av. Pau Casals amb pl. Francesc Macià.
? A Gràcia: al passeig de Sant Joan entre Travessera de Gràcia i c. Rosselló.
? A Horta-Guinardó: al carrer Lisboa amb la Baixada de la Plaça.
? A Nou Barris: a la plaça Major de Nou Barris, davant de la Seu del districte.
? A Sant Andreu: a la plaça Orfila,
? A Sant Martí: al Mercat del Clot.

La il·luminació d´aquests avets corre a càrrec de l´empresa Ximenez, que els ornamentarà amb motius nadalencs quan finalitzi la instal·lació. Els arbres fan 6 metres d´alçada, i es col·locaran progressivament durant els pròxims dies. A la plaça de Catalunya, s´instal·larà un avet especial, de 12 metres d´alçada.

Els avets han estat cultivats especialment per la CANAC, l´associació de Cultivadors d´Arbres de Nadal Associats de Catalunya, que ja han iniciat la campanya d´extracció i preparació d´arbres que desenvolupen al llarg d´aquest mes i principis de desembre als camps de conreu de Catalunya. Els avets de cultiu, com qualsevol altra planta, són un producte renovable i biodegradable. L´Ajuntament de Barcelona té previst poder aprofitar el material d´aquests arbres per fabricar compost per als jardins de Barcelona, un cop finalitzi la campanya de Nadal.





Paraules clau