Es constitueix la Comissió Mixta sobre Llançaments d´Habitatges a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

Es constitueix la Comissió Mixta sobre Llançaments d´Habitatges a la ciutat de Barcelona

24/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui s´ha constituït formalment la Comissió Mixta sobre Llançaments d´Habitatges a la ciutat de Barcelona, de la que en formen part representants d´entitats bancàries, de la Plataforma d´Afectats per la Hipoteca, membres dels Col·legis d´Advocats i de Procuradors de Barcelona i d´entitats del Tercer Sector, i les àrees de Qualitat de Vida, Hàbitat Urbà i Participació del consistori, així com de la Generalitat. També en formen part tots els grups municipals i les entitats de la Xarxa d´Habitatges d´Inclusió.

La seva constitució és fruit del compromís del govern municipal de donar compliment a la proposició que va aprovar-se en el ple municipal d´octubre i té com a objectiu abordar diferents mesures municipals que cal emprendre per a atendre famílies en situació d´insolvència sobrevinguda i involuntària. D´aquesta taula, de la quan n´han format part unes 40 persones, en sorgiran diferents grups que seguiran treballant de forma sectorial en els propers mesos.

En aquesta primera reunió, que ha estat presidida per la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, s´ha acordat impulsar una sèrie d´iniciatives per a coordinar tots els serveis, tant municipals com de la Generalitat, i de les entitats socials i bancàries, i dels col·legis professionals, destinats a atendre aquests casos, per agilitar solucions en cas de desnonaments de famílies a Barcelona i per no duplicar serveis que ja s´estan donant des de diverses vies.

Tots els assistents han estat d´acord amb la necessitat de disposar de dades estadístiques per conèixer els llançaments que es realitzen a la ciutat per poder planificar en servei i planificar els dispositius més adequats en cada cas. En aquest sentit, l´ajuntament s´ha compromès a treballar-hi amb els organismes judicials.

En aquest sentit, la tinent d´alcalde ha recordat que l´àrea de Qualitat de Vida ja està treballant per a posar en marxa una sèrie d´accions, entre les que hi ha la creació d´un Centre d´Allotjament de Famílies, que serviria per a acollir temporalment a famílies que han patit un desnonament, i que substituiria l´allotjament en hotels i pensions, sobretot quan en els grups familiars hi ha menors.

La tinent d´alcalde ha advertit que l´Ajuntament de Barcelona ?no està capacitat per aturar els desnonaments però sí per reclamar al govern de l´Estat ?i així ho farà?la modificació de la llei hipotecària per a la dació en pagament?.





Paraules clau