L´Ajuntament de Barcelona i Endesa acorden soterrar el centre de transformació del carrer Aiguablava, a Nou Barris : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona i Endesa acorden soterrar el centre de transformació del carrer Aiguablava, a Nou Barris

25/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona i la companyia Endesa han acordat soterrar definitivament, en el termini de sis mesos, el centre de transformació de Trinitat Nova que dimarts va patir l´esfondrament del sostre degut a les pluges i va deixar sense llum un miler d´abonats. Es compleix així una vella reivindicació del districte i dels veïns de Nou Barris. El consistori, per la seva part, assumeix el compromís d´urbanitzar, a posteriori, la zona on es trobava l´estació sinistrada, a la confluència dels carrers d´Aiguablava i de la Fosca.

Mentrestant l´Ajuntament de Barcelona i la Guardia Urbana han autoritzat avui mateix a la companyia a instal·lar en superfície un centre de transformació provisional al costat de la infraestructura afectada. Aquest fet ha permès desconnectar, mantenint tots els protocols de seguretat, el generador que durant tres dies ha estat garantint el subministrament elèctric als veïns de Trinitat Nova i tornar a connectar-la a la xarxa.

La regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, ha estat qui ha mostrat a la companyia la necessitat de soterrar definitivament aquesta infraestructura i garantir en el futur la urbanització d´aquesta zona. L´Ajuntament s´ha compromès, un cop finalitzades les obres, a pavimentar i enjardinar la plaça, complint una vella reivindicació veïnal.

Endesa ha mostrat en tot moment bona predisposició a atendre les demandes de l´Ajuntament i a retirar abans del termini previst d´una setmana el generador que ha funcionat de manera transitòria.

La nova infraestructura soterrada estarà dotada d´un accés exterior independent i comptarà amb les darreres tecnologies del sector. Entre elles, el centre de transformació comptarà amb equips d´actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància, des del Centre de Control de la Companyia, els dispositius de maniobra. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d´incidències, ja siguin pròpies o derivades de l´acció d´agents externs. D´aquesta manera s´estalvia temps en la localització d´avaries, amb la conseqüent reducció del temps d´interrupció del subministrament.





Paraules clau