Barcelona entrega les Medalles d´Honor 2011 : Servei de Premsa

Barcelona entrega les Medalles d´Honor 2011

28/11/2011



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, presideix avui a les 19:00 hores l´acte de lliurament de les Medalles d´Honor 2011, un acte que se celebrarà al Saló de Cent. L´Any 1997, l´Ajuntament de Barcelona va instituir els Premis d´Honor de la ciutat amb motiu de la commemoració del centenari de les agregacions dels municipis del Pla, una fita històrica cap a la construcció de la Barcelona moderna.

Des d´aleshores, 25 persones o entitats han rebut cada any el guardó a proposta dels diferents Consells de Districte i del Consell Plenari Municipal. Són persones i entitats que amb el seu treball diari, amb una clara vocació social i de servei als seus conciutadans, contribueixen a construir Barcelona. En l´acte, que serà conduït per Fèlix Monclús, també hi intervindrà el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí. Les Medalles d´Honor que s´entreguen avui són:

ÀMBIT CIUTAT

Jordi Porta. Per la seva llarga trajectòria de servei a la cultura catalana i de dedicació al reforçament de la consciència nacional, i particularment per la tasca feta al capdavant d´Òmnium Cultural entre els anys 2002 i 2010.

Institut de Drets Humans de Catalunya. Per les seves importants contribucions al desenvolupament d´una cultura dels drets humans, tant a Barcelona com en l´àmbit internacional, i en particular per la tasca realitzada des de 1998 com a responsable de la secretaria científica del moviment Ciutats pels Drets Humans.

Chufo Llorens. Per tota una vida dedicada al món de l´espectacle com a actor, promotor i empresari, coronada per una trajectòria literària que ha contribuït a la difusió popular de la història de la Barcelona comtal.

Mª Agustina Solé Riumalló. Per la seva dedicació al públic infantil i juvenil al llarg de tres decennis, com a actriu, directora, productora i gestora teatral.

Elvira Vázquez Manchón. Com a inspiradora, impulsora i figura central de la recuperació d´El Molino per a la ciutat, en el marc d´un ampli projecte de revitalització del Paral·lel i el seu entorn.

CIUTAT VELLA

Associació d´Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla. Per la seva llarga trajectòria de treball, que ja ha superat el mig segle, a favor de la promoció de al Rambla, en defensa dels interessos dels veïns i comerciants, i per a la millora de l´entorn urbà i social d´aquest passeig, espai emblemàtic i de projecció universal de Barcelona.

Associació de Comerciants i Veïns del carrer Cera de Barcelona. Per la seva contribució a la millora de les condicions de vida del Raval, en particular en els àmbit de la mobilitat, la seguretat i la neteja; pel seu paper en la dinamització cultural del barri i per una ferma vocació social centrada de manera destacada en l´atenció a les persones grans.

EIXAMPLE

Bàsquet C.P. Roser. Per una trajectòria de més de 70 anys que l´ha convertit en un referent del bàsquet a la ciutat de Barcelona, i per la seva contribució a la formació de diverses generacions de jugadors i a la dinamització de la vida social del barri de Fort Pienc.

Federació Tres Tombs de Sant Antoni Abat de Barcelona. Pels esforços i la dedicació invertits per les quatre entitats integrants (Germandat de Sant Antoni Abat, l´Arca de Noè, Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni i Sant Antoni Comerç), en el manteniment i el rellançament de la tradicional cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni.

SANTS-MONTJUÏC

Parròquia de Mare de Déu de Port. Per la immensa tasca pastoral i social desenvolupada al llarg d´un segle en favor dels habitants de la Marina.

Sants 3 Ràdio. Com a difusora de la realitat social i cultural del districte des d´una perspectiva oberta, plural i participativa, i per la seva aportació a la dinamització dels barris en contacte amb tot el món associatiu.

LES CORTS

Federació Plataforma d´Entitats de persones amb discapacitat del districte de Les Corts. Per la feina desenvolupada a favor de les persones amb discapacitat com a coordinadora de les entitats especialitzades en atenció d´aquests col·lectius i impulsora de projectes conjunts per a difondre la seva realitat, millorar-ne la qualitat de vida i promoure els serveis que necessiten.

Carmen Maggi Puig. Per la seva tasca com a presidenta de Mou-te les Corts, associació que des de fa 15 anys es dedica a la promoció de l´activitat física i la dinamització cultural i social de les dones del districte.

SARRIÀ-SANT GERVASI

Artur Àngel i Góngora. Per la tasca realitzada des de fa quinze anys com a president de l´Associació de Venedors del Mercat de Sarrià, que ha contribuït de manera substancial a la millora d´aquest equipament i a potenciar el comerç de proximitat.

L´Antiga de Sant Medir. En el 150è aniversari d´una entitat emblemàtica de Sant Gervasi, que ha contribuït de manera singular, amb l´esforç i l´entusiasme dels seus directius i socis, a mantenir una de les tradicions populars més arrelades de la ciutat.

GRÀCIA

Agrupament Escolta Jaume I del Coll. Per la vocació de servei a la comunitat manifestada al llarg de més de 50 anys de vida dedicats al lleure i la formació dels nens i els joves del Coll, a la dinamització social i cultural del barri i a la seva millora.

Conxa García i Segarra. Per les seves destacades aportacions a la premsa local, com a comunicadora i organitzadora, en el context del seu compromís amb el moviment veïnal del districte i amb la defensa dels interessos de les dones.

HORTA-GUINARDÓ

Foc ? Diables del Carmel. Per la seva tasca desenvolupada al llarg de més de 25 anys en la recuperació i la difusió de les festes del foc com a eina d´integració cultural i social i generadora d´espais participatius.

Agustí Xifre Navarro. Per la seva llarga trajectòria de treball al servei del barri del Guinardó, com a organitzador cultural i com a impulsor i representant destacat del moviment associatiu del barri.

NOU BARRIS

Grup de dones en forma de Torre Llobeta. Per la seva tasca a favor de la promoció humana i de l´enriquiment cultural de les dones de Torre Llobeta, i com a creadora d´espais de relació, intercanvi i aprenentatge per a les seves associades.

María Ruíz Martos. Per la seva llarga trajectòria de compromís social com a figura de referència del moviment veïnal del barri de la Prosperitat i dels districte de Nou Barris.

SANT ANDREU

Carmina Álvarez Les. Coma directora de l´escola pública Bernat de Boïll, pels resultats assolits en l´àmbit educatiu i en l´enfortiment de la cohesió social gràcies a un projecte renovador basat en la promoció de la convivència, l´acceptació de les diferències, el respecte, el coneixement i l´aprenentatge.

Associació teatral La Jarra Azul. Pels més de deu anys de treball al districte portant l´art i el teatre a tots els barris de Sant Andreu, particularment al món escolar, i fent servir la cultura com a instrument per a la millora social i personal, la solidaritat i el foment de la ciutadania activa.

SANT MARTÍ

Dolors Baqué Palomera. Per tota una vida dedicada a la docència al districte de Sant Martí, i per la seva contribució al coneixement de la història del districte i a la recuperació del seu patrimoni industrial com a investigadora i com a impulsora de la recerca històrica.

Eduard Miró i Saladrigas. Per la seva trajectòria creativa en el camp de la poesia i per les valuoses aportacions que ha fet al districte i a tota la ciutat com a docent i dinamitzador cultural.





Paraules clau