Trias: ?Barcelona donarà exemple en la defensa de la qualitat del transport públic? : Servei de Premsa

Trias: ?Barcelona donarà exemple en la defensa de la qualitat del transport públic?

30/11/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha defensat avui en el Plenari del Consell Municipal que l´Ajuntament de Barcelona ?donarà exemple? i incrementarà la seva aportació al sistema de transport públic. Trias ha defensat que totes les administracions haurien d´estar a l´alçada i s´ha compromès ha incrementar l´any que ve l´aportació que fa l´Ajuntament al sistema de transport públic col·lectiu.

En la sessió de control d´avui en el Plenari del Consell Municipal, l´alcalde ha respost els següents precs o preguntes presentats pels grups municipals de l´oposició.

Pregunta del PSC i prec d´UpB sobre els serveis del transport públic i la seva tarifació. L´alcalde de Barcelona ha reiterat que és partidari d´ajustar ?al màxim possible? a l´IPC un possible increment de les tarifes, però ha advertit que l´Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) arrossega un dèficit ?insuportable?. Tot i això, l´alcalde ha manifestat que l´Ajuntament de Barcelona ?donarà exemple? i l´any que ve incrementarà un 10% la seva aportació al transport públic col·lectiu. En aquest sentit, ha lamentat que l´Estat no tingui aquesta mateixa prioritat per garantir el correcte finançament del transport públic metropolità de Barcelona. Trias demanat al PSC que ?no doni lliçons?, perquè mentre l´actual Govern municipal incrementarà l´aportació de l´Ajuntament al sistema de transport públic, l´anterior Govern municipal ?el que va fer va ser disminuir les aportacions, passant de 98 milions d´euros el 2009, a 73 milions el 2010?. D´altra banda, l´alcalde també ha manifestat que Barcelona defensarà la qualitat del servei, tant pel que fa als seus horaris actuals com també per l´obertura del metro el cap de setmana?. Xavier Trias ha recordat que el transport públic és un servei ?ben valorat pels ciutadans que cal preservar?.

Pregunta del PP sobre la circulació de motos pel carril bus. Xavier Trias ha afirmat de forma clara que ?no s´aplicarà la mesura en aquests moments per qüestions de seguretat?. L´alcalde ha reconegut que aquesta era una mesura inclosa en el seu programa electoral però ha afegit que no s´aplicarà ?perquè no faré mai res que posi en perill la seguretat de la gent?. L´alcalde ha explicat que la comissió de treballa en aquesta qüestió ha estudiat 15 informes i que tots han desestimat l´opció per una raó de pes: la seguretat. Trias ha destacat que un dels informes estudiats per la comissió ha estat el que l´ha acabat de convèncer, el de Transport Research Laboratory sobre Londres, una ciutat que ha permès a les motos circular pel carri bus. Segons aquest informe a Londres ha augmentat l´accidentalitat de motos un 37% i un 50% les ferides greus. ?Hem de cuidar els motoristes perquè la moto és molt important a la ciutat però ho és més la seguretat?.

Pregunta d´ICV-EUiA sobre les visites realitzades en equipaments socials municipals. Xavier Trias ha respost explicant totes les entitats i centres que ha visitat (la Fundació Arrels, la residència Esclat, Reunió Taula 3r Sector, Inauguració residència gent gran Sant Andreu, Visita centre acollida Asis, Fundació ASPASIM, convocatòria de la Taula 3r Sector, visita Centre Urgències Emergències Socials, Fundació Èxit, el Banc dels Aliments…). I ha afegit que ?tinc una obsessió envers els temes socials, i la mantindré?. Per a Trias tots aquests centres ?són centres de la ciutat? perquè donen serveis a la seva gent. Un centre municipal que Trias ha visitat recentment és el Centre d´Urgències i Emergències Socials (CUESB) del carrer Comerç. L´alcalde ha lamentat les condicions en què es troba el que hauria de ser el centre més emblemàtic dels serveis i l´atenció social municipal de la ciutat. L´alcalde Xavier Trias ha expressat el seu compromís de millorar les condicions i els espais de treball de les urgències socials de Barcelona.





Paraules clau