La Generalitat i l´Ajuntament de Barcelona acorden l´arranjament d´espais afectats per les obres de l´L9 al tram central : Servei de Premsa

La Generalitat i l´Ajuntament de Barcelona acorden l´arranjament d´espais afectats per les obres de l´L9 al tram central

20/12/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Generalitat i l´Ajuntament de Barcelona han acordat recuperar el màxim nombre d´espais afectats per les obres de construcció de les estacions de l´L9 corresponents al tram III (Campus Nord ? Maragall). Així, es vol minimitzar tant com sigui possible les molèsties als veïns i comerciants a l´entorn de les estacions en construcció d´aquest tram fins que es reprenguin les obres.

En aquest sentit, a partir d´ara es procedirà a la urbanització i restitució de diferents àrees fins ara ocupades per a millorar la mobilitat en aquests sectors.

Concretament, es durant a terme les actuacions següents:

Sarrià: s´alliberarà el carrer de Pau Alcover, de manera que es recuperarà tota la secció, amb la seva configuració original. Abans, es completaran les obres de construcció de la sortida d´emergència d´aquesta estació.

Mandri: es restituirà la vialitat original, amb la recuperació dels 2 carrils de baixada fins ara ocupats al carrer de Mandri. Això permetrà recuperar l´itinerari original de les línies d´autobús L14, L70 i L72, que fins ara es desviaven.

El Putxet: s´urbanitzarà provisionalment la plaça Joaquim Folguera, de manera que es recuperarà aquesta zona per a l´ús ciutadà, amb nous espais enjardinats, àrees de jocs infantils i nou mobiliari urbà. A més, es retirarà el Punt d´Atenció Ciutadana (PAC) existent i es reposarà la rampa del pàrquing i la vialitat del carrer de Balmes.

Lesseps: s´obrirà un pas a l´àrea fins ara ocupada, que connectarà la plaça i la ronda del Mig, per facilitar el pas dels vianants en aquest punt, amb l´objectiu de facilitar la mobilitat en aquesta plaça.

Sanllehy: en aquest àmbit, s´eixamplarà la vorera costat sud i s´arranjarà la vorera nord. D´aquesta manera, es millorarà la comoditat i seguretat dels vianants al llarg de l´avinguda Mare de Déu de Montserrat i el carrer de Ramiro de Maetzu.

Maragall: s´urbanitzarà provisionalment la plaça Maragall, amb la restitució d´espais per a jocs infantils, mobiliari urbà i l´arranjament dels carrils del passeig Maragall. Així, es recuperarà aquesta àrea per a l´ús públic i es millorarà la mobilitat en aquesta zona.





Paraules clau