L´Ajuntament de Barcelona atorgarà la Medalla d´Or al Mèrit Cultural a Òmnium Cultural : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona atorgarà la Medalla d´Or al Mèrit Cultural a Òmnium Cultural

23/12/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

El plenari del Consell Municipal de l´Ajuntament de Barcelona, reunit avui divendres, 23 de desembre, ha decidit atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Cultural a Òmnium Cultural pels seus cinquanta anys d´intens i ininterromput treball a favor de la llengua i la cultura catalana.

Amb aquesta distinció, l´Ajuntament de Barcelona vol reconèixer d´una manera molt significativa la tasca que Òmnium Cultural realitza i de la qual aquest any celebrem el seu 50è aniversari, i la vitalitat de les entitats i associacions culturals que treballen pel progrés de la nostra llengua i cultura.

El tinent d´alcalde de Cultura de l´Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha destacat que ?Òmnium Cultural és un exemple del compromís i la vitalitat que les entitats catalanes han mantingut amb el nostre país?. Ciurana els ha agraït que ?s´hagin mobilitzat per recuperar tot allò que la dictadura ens havia manllevat? i els ha agraït el seu compromís ?refermant la realitat cultural i social del nostre país?.

Òmnium Cultural, fundada l´any 1961, és una entitat que treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya. Compta amb més de 25.000 socis i 27 seus territorials, agrupades en 10 demarcacions per tot el territori. Al llarg dels seus cinquanta anys d´existència, Òmnium Cultural s´ha adaptat als canvis socials, polítics i culturals del país, intervenint i mobilitzant-se davant les qüestions d´actualitat que tenen transcendència o afecten la societat catalana organitzant campanyes de sensibilització, reivindicació i resposta que refermen la realitat cultural del país.





Paraules clau