Xavier Trias anuncia que es reunirà amb la Ministra de Foment per abordar la finalització de l´estació de la Sagrera i solucions definitives pels accessos al Port : Servei de Premsa

Xavier Trias anuncia que es reunirà amb la Ministra de Foment per abordar la finalització de l´estació de la Sagrera i solucions definitives pels accessos al Port

20/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat avui que el proper 14 de febrer es reunirà amb la nova Ministra de Foment, Ana Pastor, a qui exigirà solucions definitives per la sortida de mercaderies del Port i la finalització de l´estació de la Sagrera.

? Des de Barcelona no ens cansem i tenim molts punts a millorar i que reivindicarem en la propera reunió amb la ministra: com fem l´estació de la Sagrera, un misteri complicat, però es tracta d´una gran transformació urbanística que necessitem i també parlarem del Port i de com traiem les mercaderies amb una solució definitiva dels accessos?, ha explicat l´alcalde.

? És bo estar atents en moments de dificultats econòmiques, però hi ha necessitats bàsiques?, ha sentenciat l´alcalde Trias.

L´alcalde també ha explicat que aprofitarà la reunió amb la titular de Foment per ?demanar explicacions davant les deficiències de la xarxa ferroviària a l´entrada de Barcelona?, on ahir es va produir un accident. ?A nosaltres no ens pot passar que tinguem accidents que sembla que son per deficiències a la xarxa d´entrada a Barcelona. És intolerable i en parlarem per veure com s´han de solucionar?, ha sentenciat l´alcalde.

Xavier Trias ha fet aquestes declaracions a Figueres on ha participat a la Cimera de Ciutats per l´Alta Velocitat i la Interconnexió del Corredor Mediterrani, juntament amb representants de les ciutats de Lleida, Girona, Figueres, Perpinyà, Montpeller, Besiers, Narbona i Tolosa.

En la trobada els alcaldes s´han reivindicat ? com el lobby de ciutats? que reivindiquen les seves necessitats d´interconnexió ferroviària i la importància estratègica de treballar sobre el conjunt de serveis ferroviaris del Corredor Meditarrani (Alta Velocitat, Mercaderies, Regionals i Rodalies).

Adjunt link en PDF de la Declaració de ciutats per l´alta velocitat i la interconnexió ferroviària del corredor mediterrani.

http://w3.bcn.cat/fitxers/premsa/20120120declaracifiguerescatal.553.pdf





Paraules clau