Xavier Trias ofereix el compromís i la col·laboració de Barcelona per continuar avançant en la promoció i la internacionalització del cinema català : Servei de Premsa

Xavier Trias ofereix el compromís i la col·laboració de Barcelona per continuar avançant en la promoció i la internacionalització del cinema català

23/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha ofert aquest migdia el compromís i la col·laboració de la ciutat de Barcelona per continuar avançant en la promoció i la internacionalització del cinema en català. L´alcalde ha presidit avui l´acte de nomenament dels nous membres d´honor de l´Acadèmia del Cinema Català, que ha tingut lloc al Palauet Albéniz.

En el marc dels actes vinculats a la 4rta edició dels Premis Gaudí, l´Acadèmia de Cinema Català ha nomenat avui els seus nous membres d´honor en un acte en que també han assistit el seu president, Joel Joan, la resta de la junta directiva i bona part dels nominats als premis d´enguany, i que s´atorgaran en una cerimònia prevista pel 6 de febrer. Els nous membres d´honor de l´Acadèmia són les actrius Carme Contreras i Teresa Gimpera, el director i guionista Jordi Feliu, el director de l´Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Josep Maixencs; i els col·leccionista de patrimoni cinematogràfic Josep Maria Queraltó.

En la seva intervenció de cloenda de l´acte, l´Alcalde Trias ha destacat ?la importància que té l´Acadèmia i els Premis Gaudí per promocionar el cinema català, una de les indústries culturals més actives de Barcelona i de Catalunya?. Trias ha assenyalat que ?és en aquests moments de crisi econòmica que estem vivint quan la cultura és més necessària que mai?, i s´ha mostrat convençut que ?el futur de la ciutat i del país depenen en bona part de la cultura, en tant que ens enriqueix com a persones però també perquè és un dels motors econòmics més potents que tenim?. L´alcalde ha destacat igualment la necessitat de que ?el català tingui al darrera una indústria del cinema que el mantingui ben viu?, així com que ?també que cada vegada més el públic pugui gaudir de pel·lícules doblades al català?.

L´alcalde de la capital de Catalunya ha agraït l´esforç de l´Acadèmia del Cinema Català, i ha assenyalat que ?actes com el d´avui són la millor mostra que teniu el meu suport, el meu compromís i la col·laboració de l´Ajuntament perquè entre tots fem que el cinema català segueixi avançant i promocionant-se, segueixi internacionalitzant-se i tenint cada cop més prestigi?.

?És molt important que les administracions ens impliquem en el cinema català. Ens ho demostren iniciatives com l´Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l´ESCAC, que està donant molts bons fruits?, ha indicat Xavier Trias, que ha acabat el seu discurs destacant l´objectiu del seu Govern de que ?Barcelona sigui cada vegada més una ciutat de referència en l´àmbit de la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació?.





Paraules clau