L´alcalde de Barcelona reivindica la necessitat de que les administracions catalanes tinguin un paper determinant en la gestió de l´Aeroport d´El Prat : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona reivindica la necessitat de que les administracions catalanes tinguin un paper determinant en la gestió de l´Aeroport d´El Prat

25/01/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha reivindicat aquest matí la necessitat de que les administracions catalanes tinguin un paper determinant en la gestió de l´Aeroport d´El Prat. Xavier Trias lamenta que l´oposició ?dispari abans d´hora? amb temes com la plaça de les Glòries i els emplaça a deixar d´actuar només amb criteris d´oposició.

L´alcalde de Barcelona ha presidit aquest matí la inauguració de la jornada sobre la garantia dels drets i l´eficàcia administrativa organitzada per la Síndica de Greuges de Barcelona i l´Ajuntament, amb la col·laboració de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. A l´acte hi han assistit quadres directius de l´Ajuntament, membres de la Comissió Jurídica Assessora i representants d´entitats col·laboradores de l´administració, la Síndica de Barcelona així com síndics d´altres municipis. Posteriorment a la intervenció de l´alcalde, el president de la Comissió, Tomàs Font, ha pronunciat la conferència ?El dret a la bona administració, entre l´eficàcia i la legalitat?. La jornada ha servit per reflexionar i debatre a l´entorn d´un tema tan important com és la garantia dels drets dels ciutadans i l´eficàcia administrativa.

Trias ha afirmat que ?des dels poder públics estem obligats a garantir un bona administració, dedicant els esforços que faci falta, perquè una bona administració, basada en el respecte a les lleis, i fonamentada en l´assoliment d´una gestió àgil i eficient i que tingui les persones com a prioritat, forma part de la columna vertebral de la nostra societat?.

A parer de l´alcalde ?és en èpoques de crisi com l´actual, quan el bon govern és més necessari que mai i quan hem d´aconseguir un model de gestió més àgil i obert. I també quan hem de facilitar als ciutadans que es puguin expressar de la manera més fàcil possible i que participin en els processos de debat i de presa de decisions?. ?Aquesta és la nostra obligació com a administració pública. La nostra feina que en definitiva no és una altra que treballar per donar servei als nostres ciutadans?, ha conclòs l´alcalde Trias.

A la sortida de l´acte l´alcalde ha atès les preguntes dels periodistes. Sobre l´anunci que va fer la ministra de Foment, Ana Pastor, de la suspensió del concurs de licitació de l´aeroport de Barcelona, l´alcalde ha afirmat que s´ha de veure en quins termes es planteja, ?si es fa perquè l´estat en tingui la gestió és una mala notícia, si es perquè la situació econòmica no és positiva és una altra cosa?. L´alcalde de Barcelona Trias però ha insistit en reivindicar, una vegada més, el paper determinant de les administracions i la societat civil catalanes en la gestió de l´Aeroport d´el Prat, ?és el que sempre hem reclamat i es pot fer sense vendre?. L´alcalde ha afegit que aquest serà un dels temes que posarà sobre la taula a la reunió amb la ministra de Foment el proper 14 de febrer.

Sobre les Glòries, l´alcalde ha acusat a l´oposició de ?disparar abans d´hora? perquè no hi ha un projecte tancat i ha emplaçat als grups municipals a ser propositius. ?La possibilitat de fer un gran parc és bona però l´oposició, vol influir o només posar pals a les rodes? Sé que només tinc 14 regidors però els hi demano que no actuïn només amb criteris d´oposició?, ha dit Trias. Segons l´alcalde ?hem de sumar perquè les Glòries sigui el que ha de ser, i a un cost raonable. El túnel que es volia fer és una barbaritat en la situació de crisi que tenim?.

Preguntat també per la conferència que va pronunciar el president del grup municipal del PSC, Jordi Hereu, en la que va criticar el govern, el va acusar de cinisme i d´actuar a ?cop de titular?, Trias ha demanat al cap de l´oposició que ?aprengui a no insultar i que actuï proposant? i ha insistit en que vol allargar la mà a tothom per col·laborar i fer avançar la ciutat.





Paraules clau