La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra despleguen un operatiu especial a la zona d´oci d´Almogàvers per mantenir la convivència i prevenir el consum d´alcohol i drogues a la via pública : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra despleguen un operatiu especial a la zona d´oci d´Almogàvers per mantenir la convivència i prevenir el consum d´alcohol i drogues a la via pública

28/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona (RPMB) han desplegat aquest cap de setmana un operatiu conjunt específic de seguretat i convivència a la zona d´oci de l´entorn del c/Almogàvers, al Districte de Sant Martí, que té com a objectiu:

 Combatre la venda i el consum de begudes alcohòliques al carrer
 Evitar el consum i la tinença de drogues
 Mantenir els nivells de convivència
 Garantir la seguretat viària
 Fer tasques de prevenció amb temes de seguretat ciutadana

Fa anys que els veïns de la zona es queixen a l´Ajuntament de Barcelona per molèsties per soroll, concentracions de persones a la via pública i consum d´alcohol al carrer, especialment les nits del cap de setmana en aquesta zona de Barcelona. Per aquest motiu s´ha decidit reforçar la tasca preventiva de seguretat i convivència que s´estava duent a terme en aquest àmbit per part dels dos cossos policials amb un operatiu específic i més intensiu en el qual treballen conjuntament la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d´Esquadra de la RPMB. Aquest dispositiu específic, que incrementa el nombre d´efectius que treballen a la zona, compta amb agents uniformats i de paisà dels dos cossos policials i es desplegarà de manera periòdica durant els propers mesos, especialment durant els caps de setmana.

BALANÇ DE LA PRIMERA NIT

L´actuació d´aquesta nit ha deixat com a balanç un total de 184 denúncies per diferents incompliments de les Ordenances Municipals i les normatives vigents.

S´han posat 165 denúncies per infraccions de l´Ordenança de Mesures per Fomentar i Garantir la Convivència Ciutadana a l´Espai Públic. Aquestes es divideixen en:

 93 denúncies per consum de begudes alcohòliques
 30 denúncies per realitzar necessitats fisiològiques a la via pública
 32 actes d´intervenció per venda ambulant
 5 denúncies per col.laborar amb la venda ambulant
 5 denúncies per altres infraccions de l´Ordenança de la Convivència.

A banda, s´han decomissat un total de 289 llaunes de beguda.

Els agents dels dos cossos policials també han aixecat 4 actes per tinença d´estupefaents i 1 acta per tinença d´armes.

En el marc d´aquesta primera intervenció s´han posat 14 denúncies per infraccions de trànsit. En total s´han realitzat 109 alcoholèmies a la zona de les quals 12 han donat positives, i 5 drogotest, dels quals 3 han donat positius. La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra han hagut d´immobilitzar 7 vehicles, dels quals 3 han estat ingressats al dipòsit.

Finalment, s´ha inspeccionat i desallotjat un local d´oci del c/Pamplona per incompliment de la normativa i de l´horari establert.





Paraules clau