L´Ajuntament de Barcelona passa a fase d´emergència 1 el Pla d´Emergència Municipal per Neu i Gel : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona passa a fase d´emergència 1 el Pla d´Emergència Municipal per Neu i Gel

02/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A les 08:46 hores l´Ajuntament de Barcelona ha elevat de la fase d´alerta a la fase d´emergència 1 el Pla d´Emergència Municipal per Neu i Gel que es va activar ahir al matí davant l´inici de nevades puntuals en alguns punts dels barris de muntanya de la ciutat. La fase d´alerta es dóna davant d´una possibilitat de nevada de més del 30% a la ciutat, però quan s´inicien les nevades en els barris de muntanya, aquest pla passa a fase d´emergència 1.

Aquest matí s´ha reunit el gabinet de coordinació dels diferents serveis implicats en la gestió de l´episodi de Neu i Gel, i s´ha acordat la constitució d´un Centre de Coordinació (CECOR) que analitzarà minut a minut com evoluciona la situació de fred durant les properes hores de cara a prendre les decisions operatives corresponents per minimitzar les afectacions a la ciutat.

A les 10:30 el portaveu del govern municipal, Joaquim Forn, compareixerà a la Sala Conjunta de Coordinació d´Emergències del c/Lleida 26, per informar de la situació a Barcelona.

L´Ajuntament continua recomanant als ciutadans que avui utilitzin els transport públic i preferentment les línies de metro i altres sistemes de ferrocarril subterrani (FGC) per moure´s per la ciutat donat que la xarxa d´autobusos també pot patir afectacions o modificacions del servei

Recomanacions en cas de nevada

L´Ajuntament de Barcelona fa un seguiment exhaustiu de l´operació Fred a través de les xarxes socials, concretament, amb els perfils de twitter @barcelona_cat i @barcelona_010. L´objectiu és donar informació de servei en temps real de talls de trànsit, actuacions i tot allò que pugui ser d´interès pels ciutadans.

Els ciutadans poden també trucar al 010 que oferirà informació actualitzada permanentment sobre incidències rellevants. En el cas de persones amb situació de vulnerabilitat poden trucar al telèfon 900 70 30 30 per demanar assistència en cas de necessitat





Paraules clau