Barcelona obre una nova residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Barcelona obre una nova residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Sants-Montjuïc

09/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat avui la nova residència Tres Pins per a persones amb discapacitat intel·lectual, situada al barri del Poble Sec, a Sants-Montjuïc. L´equipament ofereix acolliment residencial amb caràcter permanent o temporal i d´assistència integral, té 27 places residencials i 12 places de centre d´atenció especialitzada, i està gestionat per la Fundació Sant Pere Claver.

L´equipament forma part del conveni signat per l´Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per a la construcció d´equipaments a Barcelona. Durant l´acte, l´alcalde ha posat aquest equipament com un exemple ?de que sumant esforços entre l´Ajuntament, la Generalitat, les entitats i la societat civil en general podem fer molt per Barcelona?, un impuls que, segons l´alcalde ?necessitem per construir entre tots una ciutat pensada des de les persones i per a les persones, i en un moment de crisi no podem deixar de pensar i de tenir cura de la gent més vulnerable.

L´alcalde ha visitat les instal·lacions acompanyat del conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries i de la tinent d´alcalde de l´Àrea i Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. Durant l´acte, Xavier Trias ha assenyalat que aquest servei ?dóna resposta a aquestes persones, potenciant les seves capacitats, però també a les seves famílies, que pateixen sovint un sobreesforç econòmic i emocional?. ?Ells són també beneficiaris d´aquest servei residencial?, un equipament que “és sombol de l´austeritat, la qualitat i l´excel·lència”, ha conclòs l´alcalde, que ha felicitat la Fundació Sant Pere Claver ?entitat que ha rebut la Medalla d´Honor de la ciutat de Barcelona– per la seva labor a la residència.

El centre d´atenció especialitzada ofereix acolliment diürn i atenció individualitzada a persones amb discapacitat intel·lectual perquè aconsegueixin el màxim grau d´autonomia personal i d´integració social.
El centre té 2.307m2 i es distribueix en tres plantes: planta baixa, soterrani i planta pis. El Departament de Benestar Social i Família ha invertit 4,1 milions d´euros en la construcció de l´equipament.





Paraules clau