L´Ajuntament de Barcelona comença a treballar en el nou Pla Estratègic de l´Esport : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona comença a treballar en el nou Pla Estratègic de l´Esport

11/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha donat el tret de sortida al nou Pla Estratègic de l´Esport, 2012-2022, en un acte celebrat a l´Estació del Nord presidit per la tinent d´Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i al qual han assistit uns dos-cents representants de l´àmbit esportiu barceloní, des dels grans clubs esportius de la ciutat fins a les federacions, entitats i clubs de la capital catalana.

Amb aquest acte s´ha iniciat el procés pel qual es vol renovar l´anterior Pla Estratègic de l´Esport (2003), i actualitzar les estratègies de treball en un innovador projecte que respon a les noves necessitats de l´esport a Barcelona i a les demandes dels seus ciutadans i ciutadanes.

La tinent d´alcalde Maite Fandos, ha destacta que aquest pla ?respon, sobretot, a l´actual dinàmica social, econòmica i esportiva de Barcelona, i proposa millorar la pràctica de l´esport i de l´activitat física de la població?. D´aquesta manera, la nova etapa que enceta aquest Pla treballarà en els àmbits de l´esport educatiu, l´esport com a mitjà de benestar, la cohesió social a través de l´esport, l´esport de competició, la projecció internacional de Barcelona i l´esport com a motor econòmic.

Durant l´acte –al qual també han intervingut el gerent de l´Institut Barcelona Esports, Xavier Amador, i el coordinador del Pla Estratègic de l´Esport, Martí Niubò–, s´ha presentat també el procés participatiu per el qual tots els agents esportius de Barcelona podran donar a conèixer al consistori les necessitats i millores aplicables en matèria esportiva. Una representació d´aquests conformaran el nou Consell Municipal de l´Esport a Barcelona, un espai de participació representatiu de tot el sector esportiu de la ciutat i òrgan de consulta del govern municipal en l´elaboració dels plans i actuacions esportives a la ciutat.

L´organisme podrà estar format per membres del món de l´esport escolar, federat i d´elit; pels gestors d´equipaments esportius públics i privats, pels formadors de professionals vinculats a l?esport i a l´activitat física, pels organitzadors de grans esdeveniments, pels 10 districtes municipals, entre d´altres membres. Així mateix, hi seran representats tots els grups polítics del consistori.

Amb la celebració d´aquest acte s´ha posat en marxa la primera fase d´implantació del Pla Estratègic, basada principalment amb un balanç sobre la situació esportiva actual a la ciutat, en la concreció dels agents que formaran el Consell Municipal de l´Esport, i en un procés de participació, tant presencial com virtual, que s´allargarà fins al proper mes d´abril, i en el qual cadascun dels membre del teixit esportiu de Barcelona podrà aportar el seu gra de sorra en aquesta nova etapa esportiva.

Les següents fases consistiran en la prospecció de les expectatives del sistema esportiu barceloní en visió 2022, i posteriorment en la definició del Pla d´Acció 2015, determinant les principals línies d´actuació, accions, programes i instruments per desenvolupar-lo.





Paraules clau