Barcelona i Madrid acorden crear una comissió per impulsar una estratègia i agenda de treball comuna : Servei de Premsa

Barcelona i Madrid acorden crear una comissió per impulsar una estratègia i agenda de treball comuna

14/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s´ha reunit aquesta tarda amb l´alcaldessa de Madrid, Ana Botella. En la primera reunió institucional entre els dos alcaldes, que s´ha fet a l´Ajuntament de Madrid, Xavier Trias i Ana Botella han acordat la creació d´una ?Comissió Barcelona / Madrid ? per articular una estratègia política i institucional compartida a partir d´una agenda comuna.

L´Alcalde Trias ha deixat clar que ?Barcelona i Madrid competim en moltes coses però és evident que hi ha molts aspectes en què podem generar una col·laboració estreta per veure de quines experiències podem treure el màxim profit possible en benefici dels ciutadans?. Xavier Trias ha afirmat que ?hem de ser capaços d´influir per trobar una fórmula de finançament que ens permeti participar en la riquesa que generem. És important que busquem punts d´acostament i de col·laboració entre nosaltres?. L´Alcalde ha esmentat la cultura, el turisme i les smart cities entre els àmbits de possible col·laboració.

Les ciutats de Barcelona i Madrid, des de les seves posicions de capitalitat, comparteixen un conjunt d´objectius i interessos, directament relacionats amb la millora dels instruments jurídics, econòmics i financers, per donar una millor resposta a les necessitats dels ciutadans. Les dues ciutats reivindiquen que es tingui present la seva singularitat especial en la configuració normativa de les competències materials dels diferents poders públics de l´Estat i en el dret dels dos municipis a ser escoltants i participar en les decisions que afectin els seus interessos.

Suport a la candidatura de Madrid 2020

L´Alcalde de Barcelona ha ofert a l´alcaldessa Ana Botella ?l´experiència, l´entusiasme i la col·laboració de Barcelona en tot el que sigui la cursa per aconseguir els jocs olímpics del 2020?. Xavier Trias considera ?un acte de justícia oferir la col·laboració de l´Ajuntament i de la ciutat a la cursa per organitzar els Jocs?. ?Nosaltres vàrem tenir la sort de tenir el suport de tot Espanya i vàrem poder organitzar jocs que van ser un èxit extraordinari i que van canviar la ciutat?, ha afegit l´Alcalde. L´alcaldessa de Madrid ha agraït a Trias ?el suport i la col·laboració de la ciutat de Barcelona en la cursa per organitzar els jocs olímpics del 2020? i ha remarcat la importància que ?Barcelona ens ofereixi l´experiència dels seus jocs l´endemà que Madrid va presentar oficialment davant del COI el qüestionari olímpic?. Botella també ha apostat per aprofundir en la col·laboració entre les dues ciutats ?en benefici de la gent que viu a Madrid i de la que viu a Barcelona?.





Paraules clau