L´alcalde Trias planteja al ministre Montoro acordar un nou finançament per Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde Trias planteja al ministre Montoro acordar un nou finançament per Barcelona

15/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s´ha reunit aquest migdia a Madrid amb el ministre d´Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. L´alcalde ha plantejat al ministre la necessitat d´acordar un nou finançament per la ciutat de Barcelona buscant ?fórmules de futur lligades a la creació de riquesa?, com la participació de l´Ajuntament en els ingressos per l´IVA que genera l´activitat turística a la ciutat. Xavier Trias ha explicat que ?el ministre no m´ha dit que no. Hem quedat que ens ho hem d´estudiar i veure com funciona?. Xavier Trias ha recordat que ?és una possibilitat que tenim reconeguda amb l´excepcionalitat que ens atorga la Carta Municipal? i ha qualificat ?d´absolutament necessaria? la reforma de la Llei d´Hisendes Locals. ?Nosaltres hem d´influir perquè es faci un bon sistema de finançament pels ajuntaments. Els ajuntaments grans però tenim també l´obligació de defensar els petits. En el cas de Barcelona, si vol exercir de capital de Catalunya, també ha d´ajudar en els ajuntaments més petits?, ha remarcat l´Alcalde Trias.

L´alcalde ha explicat que ha estat una reunió ?de presa de contacte, llarga i positiva? i que ha trobat el ministre amb una actitud ?molt oberta i disposat a buscar fórmules de col·laboració?. ?En els propers mesos haurem d´anar avançant en concrecions?, ha deixat clar Trias. L´Alcalde ha exposat al titular d´Hisenda i Administracions públiques el compromís de ?solvència i rigor absolut i total? de l´Ajuntament de Barcelona amb els comptes municipals ?per generar confiança en els sector financers?. Trias ha afirmat taxativament que ?en el tema de la seriositat i el rigor serem els primers?.

L´Alcalde també ha posat damunt la taula del ministre la ?necessitat del finançament del transport públic a la ciutat de Barcelona i de tenir un Contracte Programa en què l´Administració General de l´Estat no rebaixi cada vegada més la seva participació, creant gravíssims problemes?. D´altra banda, l´Alcalde Trias ha plantejat al ministre estudiar el funcionament futur del Consorci de la Zona Franca ja que l´actual model ?és una cosa molt antiquada i no té cap mena de sentit que l´Estat nomeni el Delegat i tingui la majoria?. Trias i Montoro també han tractat de la possibilitat que els ajuntaments puguin fraccionar la devolució del deute amb l´Estat corresponent a la liquidació dels exercicis del 2008 i 2009.





Paraules clau