Xavier Trias: ?Manuel Solà-Morales ha contribuït a la gran transformació de Barcelona i al benestar de la seva gent? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Manuel Solà-Morales ha contribuït a la gran transformació de Barcelona i al benestar de la seva gent?

27/02/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha mostrat avui el seu condol per la mort de l´arquitecte i urbanista Manuel Solà-Morales. Segons Trias ?Manuel Solà-Morales ha contribuït a la gran transformació de Barcelona, tot servint així al més gran objectiu que és el benestar de les persones que hi viuen. Aquest és el seu gran llegat i la empremta inesborrable que deixa a la nostra urbs?.

Trias ha destacat que ? Manuel Solà-Morales va personificar la Barcelona que es construeix i se sustenta en l´excel·lència i el coneixement?. L´Alcalde ha recordat que ?tenia una immensa erudició, palesa en els seus nombrosos estudis i publicacions, com Deu lliçons sobre Barcelona, treball que explica els deu episodis fonamentals de la història urbanística de la ciutat i que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona el 1985?.

De l´altra, ha subratllat l´alcalde, ?tenia una gran vocació de mestratge, que exercia des de la docència universitària o des de la direcció d´una institució de recerca com el Laboratori d´Urbanisme de Barcelona. Però la seva trajectòria professional se centra també en el l´exercici de la pràctica, amb l´elaboració de múltiples projectes urbans, molts dels quals han marcat la ciutat, i entre els que destaca especialment la seva influència en la transformació del front marítim i l´obertura de Barcelona al mar?.





Paraules clau