Gràcia tancarà al trànsit la Travessera de Gràcia dissabtes i els diumenges d´obertura comercial : Servei de Premsa

Gràcia tancarà al trànsit la Travessera de Gràcia dissabtes i els diumenges d´obertura comercial

29/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Gràcia tancarà al trànsit la Travessera de Gràcia, entre Gran de Gràcia i Torrent de l´Olla, tots els dissabtes de l´any, a la tarda ?des de les 17 hores fins a les 21 hores– i els diumenges ? de 10 hores a 14 hores, i de 17 hores a 21h– en què es permet l´obertura dels comerços. Un cop avaluada la prova pilot que es va desenvolupar durant la campanya de Nadal, el districte ha determinat fer extensiu el tancament al trànsit tots els caps de setmana a partir del mes de març.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha explicat que aquesta mesura ?forma part de la voluntat del govern municipal de potenciar aquesta zona com a model urbà de comerç de qualitat, que dóna servei a les necessitats de les famílies, i que defineix el model comercial dels nostres barris i de la nostra ciutat?.

Durant aquesta passada campanya de Nadal, es va procedir al tancament de la Travessera de Gràcia els dissabtes a la tarda i els diumenges. Es va acordar no tancar el carrer els dissabtes al matí per no entorpir l´activitat dels dos mercats adjacents, el de la Llibertat i el de l´Abaceria.

Amb aquesta mesura, la regidoria de Gràcia ha volgut donar resposta a la demanda dels comerciants d´aquesta zona, i a la voluntat del govern municipal de potenciar el comerç de proximitat com a generador de teixit ciutadà.

El districte s´ha compromès a avaluar la incidència de la mesura pel que fa a la potenciació i promoció del comerç de barri i de proximitat juntament amb tots els agents implicats, com el Consell de Comerç, el Consell de Barri de la Vila de Gràcia, i les comissions de treball de Seguretat i de Mobilitat.

Al costat del comerç de proximitat

El districte de Gràcia compta amb un teixit comercial ric i divers, amb dos grans eixos comercials, un a la Vila de Gràcia i l´altre al Camp de´n Grassot-Gràcia Nova. El tancament de la Travessera de Gràcia durant els caps de setmana és una iniciativa que se suma a d´altres que s´han dut a terme des de la regidoria, per incentivar el model del comerç de proximitat.

Una de les últimes iniciatives ha estat la campanya ?Descobreix el comerç de Gràcia per Nadal?, que es va desenvolupar aquest any passat, amb l´objectiu de potenciar i donar visibilitat al comerç de proximitat a Gràcia i de promoure l´associacionisme entre aquests per superar les dificultats de l´actual context de crisi.

Enguany hi han participat 18 associacions, dues més que l´any passat, el que representa un total de 594 establiments comercials. Pel que fa a les subvencions per a l´enllumenat de Nadal, i en relació a l´any 2010, l´any 2011 ha crescut al voltant d´un 33% el nombre d´associacions que les han sol·licitades. Totes han rebut un ajut al voltant del 50% del cost del projecte presentat.





Paraules clau