Trias presideix el lliurament dels Premis de la Societat Econòmica Barcelonesa d´Amics del País, ?una entitat compromesa amb la ciutat i el seu desenvolupament? : Servei de Premsa

Trias presideix el lliurament dels Premis de la Societat Econòmica Barcelonesa d´Amics del País, ?una entitat compromesa amb la ciutat i el seu desenvolupament?

05/03/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent el lliurament del Premis de la Societat Econòmica Barcelonesa d´Amics del País, SEBAP. En l´acte el vicepresident de la Comissió Europa i comissari europeu de la Competència, Joaquín Almunia, ha pronunciat la conferència ?¿Cuando volverá el crecimiento?´, que ha estat presentat per Miquel Roca i Junyent, president de la SEBAP.

Trias ha felicitat els guardonats, que amb els seus treballs, ?ajudaran al desenvolupament econòmic i social de la ciutat Barcelona i la seva àrea metropolitana i ens aporten noves idees per treballar en la integració social, uns treballs que ens expliquen el fort canvi social, que impliquen les migracions?.

Com ha explicat l´alcalde tots els treballs presentats coincideixen en què ens trobem en una situació canviant, tant des del punt de vista econòmic com social, un canvi producte d´una forta crisi econòmica. I ha exposat que, davant d´aquests canvis, ?les institucions, les empreses i la societat en general, ens hi hem d´adaptar, evitant visions a curt termini i traçant nous horitzons de futur?.

Trias ha afirmat que ?Barcelona, les grans ciutats en general, seran la ?punta de llança? de la recuperació econòmica a nivell europeu. Actualment, el 70% de la població europea viu en ciutats. Barcelona, amb una àrea metropolitana de 3,5 milions d´habitants, és el veritable motor econòmic de Catalunya.

La pròpia Comissió calcula que les ciutats europees de més d´un milió d´habitants tenen un PIB que és un 25% més elevat que el PIB de la mitjana europea i un 40% més elevat que el PIB del seus respectius països. A més, es calcula que les grans àrees metropolitanes, les quals representen un 59% de la població total europea, generen per sí soles el 67% del PIB europeu. Per tant, podem afirmar que ciutats d´Europa, com Barcelona, són ?motors de creixement econòmic? i agents clau en la lluita per la recuperació econòmica.

?A Barcelona?, ha assenyalat l´alcalde, ?estem fent una aposta de futur per la reactivació econòmica. Volem ser exemple de fer les coses ben fetes, tenir una gestió eficient i rigorosa que generi confiança als mercats internacionals? perquè ?Barcelona no entén l´ocupació i la lluita contra l´atur d´una altra manera que no sigui creant entorns de confiança per generar inversions i atreure activitat econòmica. Si continuem treballant plegats, si sumem esforços i ens ho exigim, podrem contribuir al progrés econòmic de la ciutat, i en definitiva, del nostre país?, ha reblat.

Trias s´ha mostrat optimista, ?sé que ens en sortirem perquè Barcelona té unes potencialitats enormes. Som una ciutat de talent, una ciutat de referència internacional. Hem creat la capitalitat de Barcelona a través d´aquesta manera de fer, amb ambició i compromís. Una ambició que compartim les institucions de la ciutat amb la societat civil?.

Finalment, Trias ha agraït a la SEBAP el seu ?compromís amb Barcelona. La nostra ciutat necessita lideratges que no es basin només en les administracions, sinó també en la societat civil, amb la gent del país i els Amics del País?.

Premis Societat Econòmica Barcelonesa d´Amics del País

Anualment la Societat Econòmica Barcelonesa d´Amics del País convoca els seus Premis de reconeixement i suport a diferents iniciatives socials. L´acte d´entrega dels premis es du a terme al Saló de Cent de l´Ajuntament, en una recepció conjunta amb l´Alcalde de la ciutat. En el marc de l´entrega de premis el vicepresident de la Comissió Europa i comissari europeu de la Competència, Joaquín Almunia, presentat per Miquel Roca i Junyent, president de la SEBAP, ha pronunciat la conferència: ?¿Cuando volverá el crecimiento?´.

Els premis en reconeixement al treball de diferents persones i institucions s´atorguen en les següents categories: Premi Carles i Enric Godó, Premi Fundació La Caixa (de Recerca), Premi Fundació Barcelonesa d´Amics del País (de Recerca), Premi Fundació Pelfort i Xinxó (a una institució privada que treballi per a la integració social i a una persona que demostri especial dedicació a l´ofici de llibreter) i Premi Llegat Valldejuli.





Paraules clau