Xavier Trias creu que Barcelona ha de seguir apostant per l´esport com a generador de cohesió, igualtat, valors, projecció internacional i economia : Servei de Premsa

Xavier Trias creu que Barcelona ha de seguir apostant per l´esport com a generador de cohesió, igualtat, valors, projecció internacional i economia

07/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat avui la quarta edició del Global Sports Forum, la trobada internacional de personalitats del món de l´esport que se celebra a la ciutat des d´avui fins al dia 9. Trias ha defensat l´aposta per l´esport ?a tots els nivells? que es fa a Barcelona, especialment de l´esport base, com a ?aspecte clau per al desenvolupament de la ciutat, per la vida de la ciutat?, generador de ?cohesió, benestar, igualtat, valors, economia i projecció internacional?.

Trias ha recordat que la capital és avui, la tercera ciutat del món en socis abonats a centres esportius. ?En total, hi ha 500.000 persones abonades a algun dels 100 centres esportius públics o privats de Barcelona?, ha explicat l´alcalde. A més, ha destacat que cada cop participa més gent a les competicions esportives que s´organitzen a la ciutat. ?Per posar un exemple?, ha dit Trias, ?la Marató de Barcelona ha crescut un 20% cada any en les darreres edicions, fins arribar els 18.000 corredors?.

L´alcalde ha atribuït aquest fenomen al resultat ?d´una aposta pel foment de l´esport per a tothom: per a joves i per a persones grans, per a homes i dones, per a persones amb dificultats físiques o econòmiques?. ?És per això, que continuem invertint en l´Esport, i ho fem apropant-nos als esports emergents, esports que sempre ens vénen de la mà dels joves i per donar-los respostes prenem decisions com ara presentar la candidatura de Barcelona a ser seu dels X-Games?, ha afegit l´alcalde, que en aquest sentit ha defensat també la candidatura de la ciutat per a acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d´Hivern de l´any 2022.

?No oblidem que presentar una candidatura és entrar en competència i la competència obliga a l´exigència. Per això, és bo presentar candidatures tant si es guanya com si es perd?, perquè ?com més s´aposta per l´esport, més guanya la ciutat, el país i la seva gent?.

L´esport i les grans ciutats, a debat

La primera sessió del Global Sports Forum 2012, sota el títol ?Quan l´esport dóna vida a una ciutat?, comptarà amb la participació de la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que se celebrarà aquesta mateixa tarda, a partir de les 18.30 hores, i a la que també hi participarà Kelhem Salter, director de la Unitat d´Esports de Londres.

La sessió abordarà el paper fonamental que té l´esport a les grans ciutats, en aquest cas Barcelona i Londres, com a generador de riquesa i de teixit social, econòmic i cultural positiu.





Paraules clau