Durant tres setmanes 300 estudiants voluntaris participen en el ?Fòrum Virtual Entre@lumnes? : Servei de Premsa

Durant tres setmanes 300 estudiants voluntaris participen en el ?Fòrum Virtual Entre@lumnes?

09/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Regidoria d´Adolescència i Joventut posa en marxa a partir de demà el ?Fòrum Virtual Entre@lumnes?, una iniciativa emmarcada en dins la campanya ?In-forma´t: activitats per triar el teu itinerari acadèmic? i que s´organitza anualment des de la Xarxa de Punts d´Informació Juvenil de Barcelona i des del Centre d´Assessorament Acadèmic per a Joves durant 3 setmanes del mes de març.

Els objectius del Fòrum són reconèixer l´experiència dels altres com a font de coneixement, dinamitzar la informació de tipus acadèmic per fer-la arribar als possibles interessats, superant els límits físics dels propis serveis i potenciar valors com la participació en activitats col·lectives i d´ajuda mútua, a l´hora que es difon l´ús de les xarxes socials com a mitjà per obtenir informació i com a espai de participació.

Aquest fòrum és una eina pensada per donar resposta als dubtes que tinguin els i les joves que s´estan plantejant el seu futur com estudiants de l´etapa post obligatòria gràcies a les respostes que els oferiran els més de 300 estudiants voluntaris a través de la xarxa social Facebook.

Els estudiants que vulguin participar hauran d´entrar a l´adreça www.facebook.com/informat, escollir a quin estudi intervenir a través de les introduccions introduïdes pels estudiants voluntaris i realitzar la seva pregunta i en un màxim de 24 hores el voluntari respondrà el seu dubte. S´obriran 101 fòrums de diferents estudis amb un o més voluntaris al darrera que estaran pendents de les preguntes realitzades. També es pot consultar l´accés al Fòrum a la pàgina www.bcn.cat/informat.

Els diferents fòrums que es podran trobar són: Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI); Batxillerats; Cicles Formatius; Estudis Universitaris; i Erasmus a l´estranger.

L´organització del fòrum compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consorci d´Educació de Barcelona, Barcelona Activa, la Fundació BCN Formació Professional i els districtes de Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí i de diferents centres de formació secundària i universitaris.





Paraules clau