L´institut Menéndez y Pelayo s´incorpora a la xarxa de Patis Escolarts Oberts al Barri de Barcelona : Servei de Premsa

L´institut Menéndez y Pelayo s´incorpora a la xarxa de Patis Escolarts Oberts al Barri de Barcelona

16/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels ciutadans un nou Pati Escolar Obert al Barri situat al barri de Sant Gervasi-Galvany, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Aquesta instal·lació de l´institut Menéndez y Pelayo, situat a la Via Augusta, 140, obrirà tots els diumenges d´11 a 14 hores i podrà ser aprofitat també com a espai d´ús públic per a infants, joves i les seves famílies, en horari extraescolar. L´obertura d´aquest pati escolar s´ha impulsat des de l´Institut Municipal d´Educació de Barcelona, amb la col·laboració del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, i ha comptat amb la implicació de la direcció i l´AMPA del centre.

Ampliació a tots els barris del servei municipal ?Patis Escolars Oberts al Barri?
El nou pati escolar obert a la ciutat situat a l´IES Menéndez y Pelayo forma part de l´objectiu de l´equip de govern municipal, liderat per l´alcalde Xavier Trias, de fer arribar durant aquest mandat el servei municipal de patis oberts als 73 barris de la ciutat. Fins ara, hi havia 52 patis a 41 barris de la ciutat i amb la inauguració d´aquest nou pati, situat al barri de Sant Gervasi-Galvany, la ciutat disposarà de 53 Patis Escolars Oberts al Barri.

El servei municipal ?Patis Escolars Oberts al Barri?, que impulsa la regidoria d´Educació i Universitats, a través de l´Institut Municipal d´Educació de Barcelona, té com a objectiu optimitzar l´ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social i oferir un context segur i de proximitat on infants i joves de la ciutat, de forma autònoma, i les seves famílies puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge.

El programa busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crear nous espais públics per a ús ciutadà. Compta amb el suport dels districtes de la ciutat, de la Fundació Jaume Bofill, del Consorci d´Educació de Barcelona i la col·laboració de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.





Paraules clau