L´Ajuntament de Barcelona ofereix 139.672 places per a casals, bressols d´estiu, campus esportius i colònies en la Campanya de Vacances d´Estiu 2012 : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona ofereix 139.672 places per a casals, bressols d´estiu, campus esportius i colònies en la Campanya de Vacances d´Estiu 2012

21/03/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona posarà a disposició dels infants i adolescents d´entre 1 i 17 anys un total de 139.672 places per a casals, campus esportius i colònies a la Campanya de Vacances d´Estiu 2012, la inscripció dels quals s´iniciarà el proper 14 d´abril. En total, es posaran a disposició dels barcelonins 18.445 places més que l´any passat.

La campanya està coordinada per l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i recull un total de 494 iniciatives de 317 associacions i organitzacions que treballen en el sector del lleure de la ciutat, ja sigui des de la vessant lúdica o bé esportiva. Enguany, l´oferta s´ha incrementat en 89 activitats respecte de l´any passat.

La tinent d´alcalde Maite Fandos ha explicat que s´ha dissenyat un programa d´activitats “prou ampli perquè cap nen es quedi sense plaça, i prou variat perquè totes les famílies trobin allò que més els convé per als seus fills i filles?. ?Aquestes activitats d´estiu, siguin culturals o esportives, són fonamentals perquè els joves puguin compartir un espai enriquidor, que fomenta la convivència i els valors de l´esforç i de treball en equip?, ha afegit.

Mitjançant un procés previ d´homologació, l´Ajuntament assegura una àmplia oferta d´activitats obertes a tots els infants, amb un ampli ventall d´activitats d´educació en el lleure, socioculturals i esportives, que tenen com a objectiu transmetre els valors de la convivència i respecte a l´entorn mentre es gaudeix del temps de vacances d´una forma divertida i segura.

L´Ajuntament de Barcelona ha activat un web específic (www.bcn.cat/vacances), i a partir del 27 de març distribuirà un total de 20.400 exemplars de la ?Guia de Vacances d´Estiu 2012´, que es trobaran a les diferents Oficines d´Atenció Ciutadana (OAC) dels districtes i als equipaments esportius municipals, per a posar a l´abast de les famílies tota la informació d´activitats d´estiu i tota la informació sobre períodes d´inscripció, places, duració i localització de les activitats. Aquesta informació també podrà consultar-se a través del telèfon d´informació al ciutadà 010.

Les inscripcions s´iniciaran dissabte dia 14 d´abril, en els horaris establerts per cada entitat organitzadora. En algun cas, però, com els Campus Olimpia, i degut a la gran demanda que hi ha, es realitzarà un sorteig per a l´assignació de places. El número per al sorteig ha de sol·licitar-se abans del 29 de març a les instal·lacions esportives que acullin activitats incloses al catàleg de la Guia. El sorteig es resoldrà el 3 d´abril, i les llistes es publicaran el 4 d´abril. Cada entitat organitzadora tindrà un punt d´inscripció, inclosa dins de la Guia de Vacances d´Estiu 2012.

Oferta per a tothom

L´Ajuntament de Barcelona ha fet una aposta perquè tots els infants i joves que ho vulguin puguin participar a les activitats d´estiu d´enguany. Per això, aquest any destinarà un total de 750.000 euros a ajuts per a aquelles famílies amb rendes inferiors als 9.959,66 euros, a les quals s´abonarà del 30 al 90% de l´activitat segons el nivell de renda personal disponible anual. L´ajut s´assignarà segons el quadre següent:

-Famílies amb rendes inferiors a 3.907 euros: abonament del 90% del preu de l´activitat
-Famílies amb rendes de 3.908 euros a 6.140 euros: abonament del 60% de del preu de l´activitat
-Famílies amb rendes de 6.141 euros a 9.959,66 euros: abonament del 30% del preu de l´activitat

Es podrà sol·licitar un ajut per a cada infant de la unitat familiar que vulgui participar en activitats. En el cas de les activitats que es duen a terme fora de Barcelona ?colònies, rutes, etc…?els ajuts cobriran entre el 30 i el 90% del preu recomanat.

En tots els casos, es becarà un màxim de 10 dies per infant i activitat en el cas dels casals d´estiu, esportius i Campus Olímpica; 14 dies per infant i activitat en cas de colònies, campaments, rutes i estades fora de Catalunya, i tot el període als Bressols d´Estiu.

A més a més, el consistori ha incrementat el pressupost, fins als 200.000 euros, per a cobrir tota la demanda del servei de monitors especialitzats per a atendre les necessitats d´aquells infants i joves que requereixen un suport especial per la seva discapacitat física, psíquica o sensorial, perquè puguin participar a les totes activitats que els interessi.

Des dels 11 euros fins als 43 per infant i dia

Els preus de les activitats d´estiu incloses en l´oferta de 2012 varien en funció de la seva durada i del tipus d´activitat. Tot i així, el preu de les activitat dels Bressols d´Estiu, dels Casals i les dels Campus Olimpia estan estipulades per preu públic, i van des dels 11 euros la mitja jornada per dia i nen, fins als 25 euros la jornada completa, que inclou servei de menjador.

De la resta d´activitats, com campaments, colònies i estades fora de Catalunya, els preus són recomanats, i poden anar des dels 30, 57 euros per dia i nen en els campaments fins als 43,29 euros les estades fora de Catalunya.





Paraules clau