L´alcalde Trias destaca la importància de difondre les dades de la ciutat que tenim a l´abast per fer progressar Barcelona com a smart city : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la importància de difondre les dades de la ciutat que tenim a l´abast per fer progressar Barcelona com a smart city

21/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent la presentació de la Sèrie climàtica de la temperatura de la ciutat entre els anys 1780 – 2011, amb motiu del Dia Mundial de la Meteorologia, que se celebra el divendres 23 de març. El treball és un estudi d´investigació dels doctors en Geografia i Història, Mariano Barriendos i Marc Prohom, que han recuperat les observacions de la ciutat de Barcelona des de 1780 fins a l´actualitat, aconseguint una sèrie completa de dades meteorològiques diàries de 232 anys, fet que col·loca aquesta sèrie de Barcelona com la més llarga i contínua de la Península Ibèrica i entre les 10 sèries d´Europa.

Aquest estudi, ha explicat Trias, demostra que la meteorologia influeix notablement en la vida de les persones, que el seu estudi ens permet planificar el futur i donar resposta a reptes tan cabdals com el canvi climàtic. ?Barcelona té registres meteorològics des de fa més de 230 anys, i que d´aquesta manera contribueix a l´estudi d´aquesta problemàtica a nivell mundial?, ha afirmat Trias afegint que ?disposar de registres climàtics de qualitat, com el de Barcelona, amb una gran cobertura temporal és essencial per dur a terme estudis fiables en un context de canvi climàtic i del progressiu escalfament del planeta?.

L´alcalde Trias ha explicat que van ser metges catalans els que van veure la necessitat de recopilar diàriament les dades meteorològiques, per analitzar-les i extreure´n conseqüències. A nivell local, aquestes dades permeten prendre mesures per preveure els episodis de contaminació atmosfèrica i així disminuir-ne els efectes. També serveixen per avisar de períodes en que alguns sectors de la població poden ser més sensibles a patir malalties per l´anomenat ?cop de calor?, o per l´aparició de brots de grip i d´altres trastorns que tenen molt a veure amb la climatologia.

L´alcalde ha destacat que ?avui és més important que mai tenir dades reals perquè estem davant una situació complexa, de sostenibilitat en tots els sentits? i ha afegit que ?estem en un moment interessant en el que tothom vol venir a Barcelona perquè ens convertim en ciutat intel·ligent, en smart city, que vol dir tenir dades de tot tipus i ser capaços de posar-les a l´abast per fer progressar la nostra ciutat i el país?.

Trias ha afirmat que hem de ser capaços de difondre aquestes dades per donar resposta a les necessitats de la gent ?per millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat, el nostre país i el nostre planeta?.





Paraules clau