L´alcalde destaca el compromís, l´excel·lència i la qualitat del Conservatori Superior de Música del Liceu en la promoció educativa i cultural a Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde destaca el compromís, l´excel·lència i la qualitat del Conservatori Superior de Música del Liceu en la promoció educativa i cultural a Barcelona

10/10/2012

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha lliurat aquesta tarda la Medalla d´Or al Mèrit Cultural de l´Ajuntament de Barcelona al Conservatori Superior de Música del Liceu pels seus 175 anys de valuosa labor en l´ensenyament, la promoció i la difusió de la cultura musical del nostre país.

A l´acte han participat el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement i Creativitat de l´Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el president del Conservatori Superior de Música del Liceu, Josep M. Coronar; i la directora, Maria Serrat; juntament amb el notari i membre del patronat, Josep López Burniol.

L´alcalde Trias ha destacat la important tasca que ha fet el Conservatori Superior de Música del Liceu, tot indicant que ?implicació, compromís, excel·lència i qualitat, són paraules que resumeixen molt bé la tasca del Conservatori del Liceu els darrers 175 anys? i ha afegit que aquest és un motiu d´orgull per a la ciutat ja que aquesta és ?una de les institucions que més ha ajudat Barcelona a projectar-se com a capital de cultura?.

Trias ha ressaltat que ?la creació de la Xarxa d´Escoles de Música del Conservatori del Liceu és un exemple excel·lent de com Barcelona exerceix amb força el seu paper de capital cultural de Catalunya? i ha aprofitat per referir-se als moments ?complexos? que està passant la cultura i ha afirmat que ?per això és tan important, malgrat que els vents no ens bufen a favor, que anem més units que mai i celebrem actes com el d´avui?.

L´alcalde ha explicat que ?el Gran Teatre del Liceu, un dels nostres grans equipaments culturals de ciutat i de país, que ens projecta internacionalment, enguany viurà una situació molt difícil per les retallades del Ministeri de Cultura a Barcelona? i ha recordat que en aquests moments algú pot pensar que la cultura és prescindible però que ell no és d´aquesta opinió, ?només si Barcelona es posiciona amb força com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, aconseguirem encarar el futur amb confiança?.

Xavier Trias ha assegurat que ?des que vaig començar el meu mandat com a alcalde de Barcelona, ara fa ja més d´un any, la meva principal prioritat ha estat treballar de manera ferma perquè Barcelona segueixi progressant com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació? per tal que aquesta sigui ?una capital que atreu, alimenta i exporta talent i hem de ser capaços que tot el talent que exportem retorni a casa nostra en el futur amb les millors condicions possibles?. L´alcalde ha comentat que ?és molt important per a mi saber que no estem sols en aquest repte?, ja que ?tenim moltes persones, entitats i institucions de la ciutat que ens hi ajuden? i ha afegit que el Conservatori Superior de Música del Liceu és una d´elles.

Xavier Trias ha agraït a professors, famílies i mecenes la seva tasca en fer del Conservatori una institució reconeguda i amb 175 anys d´història ?gràcies pel vostre suport i per la vostra tasca de difusió i promoció de la cultura musical, no només a la nostra ciutat sinó arreu del país?. Aquesta trajectòria, segons Trias, indica ?un arrelament molt fort a Barcelona?.

L´alcalde ha finalitzat l´acte recordant que el Conservatori Superior de Música del Liceu tindrà sempre al seu costat a l´Ajuntament de Barcelona i encoratjant els seus membres a ?seguir treballant com fins ara, amb entusiasme i compromís? i ha reconegut la important tasca que té aquest equipament tant pel que fa a la formació d´estudis musicals ?de les aules del Conservatori han sortit molts dels grans músics del nostre país? com per a la dinamització del barri al que està ubicat la seva seu, el Raval.Compartiu aquest contingut