Comença la instal·lació de set nous circuits gimnàstics i lúdics per a gent gran a la ciutat : Servei de Premsa

Comença la instal·lació de set nous circuits gimnàstics i lúdics per a gent gran a la ciutat

04/11/2013

Durant aquest mes de novembre s’iniciaran les obres per a la instal·lació de set nous circuits gimnàstics i  lúdics per a gent gran, unes instal·lacions d’aparells a l’aire lliure dissenyades espacialment perquè les persones grans puguin fer un exercici adequat a les seves capacitats físiques, mobilitzant extremitats, guanyant equilibri i treballant l’elasticitat muscular. Els circuits d’exercicis també acaben convertint-se en punts de trobada, on les persones grans poden socialitzar-se amb persones de la seva mateixa edat.

Està previst que durant el mes  de novembre estiguin instal•lats els espais lúdics de l’Eixample; Sants-Montjuïc; Sarrià-Sant Gervasi; Nou Barris; Sant Andreu; Horta-Guinardó i Sant Martí. Al 2012, es van instal•lar circuits  a Ciutat Vella, les Corts, Gràcia, i Sant Martí. I està previst que al 2015 se n’instal•lin d’altres a Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu i Horta, amb el que s’arribarà a les 15 instal•lacions d’aquest tipus a tota la ciutat.

Cada circuit tindrà un dinamitzador prèviament format, vinculat als equipaments de gent gran dels districtes, que ensenyarà als usuaris el funcionament de la instal•lació i en recomanarà el seu ús assidu, promocionant l’exercici físic entre la gent gran i generant que el circuit es converteixi en un punt de trobada.

La comissionada d’Alcaldia de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona M. Assumpció Roset, ha recordat que “tothom pot practicar activitat física segons les seves possibilitats i mai és tard per començar. La recomanació de practicar activitat física també s’ha de fer a persones fràgils o amb un índex de dependència important”.

En aquest sentit, Roset ha recordat que l’any passat 24.000 persones de totes les edats van participar en diverses caminades per la ciutat, que el programa ‘Activa’t als parcs’ va comptar amb 1.200 participants i que 23.000 persones majors de 65 anys van apuntar-se a les diverses activitats impulsades des dels clubs esportius municipals o des dels 53 casals de Gent Gran.

La comissionada d’Alcaldia de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona ha subratllat que, tot i que les persones grans són el col•lectiu que més ha augmentat la seva pràctica esportiva, “el repte és aconseguir que l’exercici físic entre la gent gran esdevingui un hàbit més de la vida diària”. Un objectiu que, segons Roset, “s’ha de construir amb una mirada global” unint dins l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona les tasques del Comissionat de Gent Gran, la delegació de Salut, l’Agència de Salut Pública i l’Institut Barcelona Esports.

Ubicació dels 7 nous espais lúdics

1.    Eixample. Jardins de Flora Tristán
2.    Sants-Montjuïc: Jardins de cal Sebio/ C/del Foc (Barri de la Marina)
3.    Sarrià-Sant Gervasi: Jardins del Passatge Maluquer
4.    Nou Barris: c/Vallcivera
5.    Sant Andreu: Jardins de Via Barcino (Trinitat Vella)
6.    Horta-Guinardó: Jardins Prínceps de Girona
7.    Sant Martí: Jardins Teresa de Calcuta

Els que ja hi ha instal•lats

1.    Ciutat Vella: plaça de les Caremelles
2.    Les Corts: Jardins de Josep Munté
3.    Gràcia: Jardins Antoni Puigvert
4.    Sant Martí: parc del Clot de la MelCompartiu aquest contingut