Més de 3.400 nens i nenes assistiran aquest any al Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants : Servei de Premsa

Més de 3.400 nens i nenes assistiran aquest any al Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants

12/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Per 14è any consecutiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través de la regidoria de Dona i Drets Civils i amb la col·laboració l’ Institut Municipal d’Educació, organitza el Cicle de Cinema i Drets dels Infants dirigit a les escoles i instituts de la ciutat amb l’objectiu de potenciar la reflexió, a través del cinema, al voltant dels drets individuals i col•lectius dels infants, recollits a la Convenció dels Drets dels Infants. Durant aquests 14 anys, més de 36.000 nens i nenes de la ciutat han assistits als diferents Cicles de Cinema sobre els Drets dels Infants

El cicle de cinema projecta 6 pel·lícules per a diferents edats a les sales del Cinema Alexandra per als 3.461 nens i nenes de 41 escoles i 147 grups classe diferents que s’han inscrit enguany i que prèviament hauran treballat a les aules diversos aspectes dels Drets Humans.

Enguany les pel•lícules han estat seleccionades tenint en compte la perspectiva de gènere. Amb aquesta aposta es vol visibilitzar el paper fonamental i no sempre ben reconegut de  la dona/nena en la lluita, promoció i defensa dels Drets en general i de la Infància en particular, posant especial èmfasi en la transmissió de valors, entre d’altres els de la convivència, coresponsabilització, igualtat, llibertat, solidaritat, participació, inclusió i no discriminació.

Entre les pel·lícules que es projectaran destaquen Akeelah contra todos, China Blue, Quiero ser como Beckham,  i La Princesita, entre d’altres.

Aquest any el Cinema en Família, adreçat a famílies amb fills i filles  a partir dels quatre anys i sis anys,  passarà a projectar-se de forma gratuïta els diumenges. Abans de la  projecció es portarà a terme una presentació prèvia dels drets sobre els que tracta la pel·lícula i es lliurarà material didàctic per a què els pares i les mares puguin treballar a casa amb els seus fills i filles.

Aquest any les pel·lícules programades són:

 





Paraules clau

cinema/ drets/ drets humans/ infància/