Barcelona acull una nova edició de la fira de congressos i reunions més important del món : Servei de Premsa

Barcelona acull una nova edició de la fira de congressos i reunions més important del món

18/11/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Del 19 al 21 de novembre, Barcelona es tornarà a convertir en capital mundial del Turisme de Congressos amb una nova edició d’ EIBTM (European Incentives Business Travel and Meetings), la fira de congressos, convencions i viatges d’incentius més important del món, que des de l’any 2004 se celebra anualment a la capital catalana.

El certamen, que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona, referma la seva aposta per la internacionalització, amb  la participació de més de 3.100 organitzacions de diferents països que presentaran al voltant de 7.000 productes i serveis. Amb tot, l’edició d’enguany espera superar les xifres del 2012, que va reunir més de 15.000 professionals de 150 països, amb un impacte econòmic per a la ciutat de 50 milions d’euros.

La tinent d’Alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens -que participarà aquest dimarts a les 10:00 hores en la inauguració del congrés, al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona- ha assenyalat que “Barcelona és una ciutat líder en nombre de congressistes de tot el món, i la fira EIBTM és un referent a nivell mundial que ajuda la ciutat a posicionar-se internacionalment”. “Alhora, contribueix de manera important a l’estratègia de potenciar els atractius de Barcelona com a seu de nombrosos i destacats congressos, convencions i reunions de negocis internacionals”, ha destacat.

Fins l’any 2003, l’EIBTM tenia la seva seu a Ginebra, però l’any 2004 Barcelona va guanyar la candidatura per ser la seu d’aquesta trobada. L’any passat els organitzadors van renovar el seu compromís amb la capitat catalana per tres anys més. D’aquesta manera, l’EIBTM se suma als congressos de ressò mundial, com el Mobile World Congress, que trien Barcelona com a plataforma de presentació internacional.

Barcelona, la ciutat amb més congressistes de tot el món en el darrer quinquenni

La presència d’aquesta fira a la capital catalana, a més de representar una excel•lent oportunitat per a la projecció internacional de la ciutat, consolida el seu paper com a referent mundial en matèria d’organització de fires i congressos, així com el seu lideratge en el sector del turisme

Actualment, Barcelona és la ciutat amb més congressistes de tot el món. Segons l’estudi fet públic per la International Congress and Convention Association (ICCA) el passat mes de setembre, la capital catalana s’ha convertit, en l’últim quinquenni, en la ciutat amb més assistents a congressos del món, amb un total de 519.159 delegats. En segon lloc, se situa Viena, amb 516.581 inscrits, mentre que Berlín es col•loca en tercera posició (470.076). La quarta posició és per a París, amb 448.881 visitants.





Paraules clau

congressos/ EIBTM/ fires/ mobile world capital/