Trias assegura que els valors que representa la memòria de Joaquim Xicoy són a dia d’avui “més presents que mai” : Servei de Premsa

Trias assegura que els valors que representa la memòria de Joaquim Xicoy són a dia d’avui “més presents que mai”

02/12/2013

L’alcalde de Barcelona ha rebut aquest vespre el premi Joaquim Xicoy per la tasca política distingida pel capteniment constructiu, integrador i al servei de Catalunya en la “V Edició de Premis Memorial Joaquim Xicoy 2013. Persona i Democràcia”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut aquest vespre el premi Joaquim Xicoy per la seva tasca política distingida pel capteniment constructiu, integrador i al servei de Catalunya en la “V Edició de Premis Memorial Joaquim Xicoy 2013. Persona i Democràcia”. A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, Irene Rigau, consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Germà Gordó, conseller de Justícia; Jordi Sales, president de “Persona i Democràcia-Joaquim Xicoy”, i familiars de Joaquim Xicoy.

Joaquim Xicoy (1925-2006), advocat i polític català, va ser conseller de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya i president del Parlament de Catalunya. La Fundació Persona i Democràcia– Joaquim Xicoy, és una entitat sense ànim de lucre. Neix a partir d’uns principis filosòfics i polítics orientadors basats en l’humanisme cristià i el personalisme, una profunda convicció democràtica, de justícia social i els arrels culturals i nacionals de Catalunya.

L’alcalde ha afirmat que és un honor rebre el premi que porta el nom d’en Joaquim Xicoy, a qui tenia “un gran afecte”, i ha afegit que “la seva filosofia i el seu plantejament de valors són avui dia més presents que mai”. Com ha recordat Trias, Xicoy “defensava els valors de família, cristians i de l’esforç, era optimista i animava la gent a ser atrevida i ambiciosa”.

A més, ha assegurat que “la política no es pot entendre si no és dirigida al benestar de les persones i la generositat”, una actitud que també defensava Joaquim Xicoy, tal com ha dit l’alcalde.

En aquest sentit, Trias s’ha mostrat partidari d’aplicar aquests valors per tal de superar la crisi econòmica actual, i també per tirar endavanr projectes que contribueixin a fer de Barcelona una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar.Compartiu aquest contingut