Xavier Trias referma el compromís de continuar augmentant els recursos destinats a donar resposta a les necessitats socials : Servei de Premsa

Xavier Trias referma el compromís de continuar augmentant els recursos destinats a donar resposta a les necessitats socials

24/12/2013

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat aquest matí el nou Centre de Serveis Socials del Poble-Sec, al districte de Sants-Montjuïc, situat al carrer del Roser, 15 des de principis del mes de desembre. Fins aleshores el centre estava ubicat a l’equipament de la Plaça del Sortidor juntament amb altres serveis municipals. A l’acte d’inauguració de la nova ubicació del CSS també han assistit la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí.

11530973365_c14ffbe4f8_z

Aquest nou centre, que té una superfície de 620 metres quadrats distribuïts en tres plantes, oferirà atenció als 51.604 habitants dels barris del Poble-Sec i Font de la Guatlla. En el CSS del Poble-Sec treballar 22 professionals entre la direcció dels centre, treballadors/es socials, educadors/es socials, psicòleg, jurista i administratiu. La inversió per adequar el centre ha estat de 1.372.823 euros.

L’alcalde ha destacat que “el trasllat a aquest nou edifici és una bona notícia, perquè estem dignificant un servei molt important a la ciutat com són els serveis socials”

El nou centre disposa de totes les instal·lacions per atendre adequadament les necessitats del veïnat i de la comunitat professional que hi treballarà, tant des del punt de vista de l’accessibilitat, la seguretat i el confort, com des del punt de vista de les noves tecnologies.

Actualment, Sants-Montjuïc disposa de quatre Centres de Serveis Socials distribuïts per tot el districte: CSS La Marina, CSS Numància, CSS Cotxeres de Sants, i el CSS del Poble-Sec.

Trias ha assegurat que l’estrena d’aquest nou equipament “té un significat molt important. Respon a la prioritat que donem des del govern municipal a l’atenció a les persones, especialment a les que estan vivint més dificultats”. “Des de l’Ajuntament de Barcelona continuarem prioritzant la despesa social i donant respostes a les urgències socials”, ha destacat l’alcalde.

Amb la posta en marxa d’aquest nou equipament continua l’ impuls de la millora i el creixement de la xarxa dels centres de la ciutat. Actualment a  Barcelona hi ha 40 Centres de Serveis Socials (CSS), amb més de 650 professionals, coordinats per l’Institut Municipal de Serveis Socials, depenent de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament. Aquest servei és la porta d’entrada dels ciutadans als serveis socials bàsics municipals. En aquest sentit, atenen, fan tràmits i informen a les persones i famílies sobre els recursos, les prestacions i serveis als quals tenen dret, d’acord amb la normativa vigent en aquest àmbit.

Aquests centres ofereixen:

Aquestes millores no són les úniques mesures que s’estan aplicant als centres per tal assolir l’objectiu de respondre a les noves realitats i demandes socials emergents a la ciutat. Les mesures formen part de l’estratègia que desplega el nou Model de Serveis Socials Bàsics de Barcelona que han de facilitar que els Centres de Serveis Socials millorin la seva accessibilitat a l’atenció, incrementin l’eficàcia i l’agilitat de les respostes a la ciutadania i garanteixin l’equitat i l’atenció personalitzada a tot el territori de la ciutat.

El Model de Serveis Socials Bàsics de Barcelona representa un esforç d’actuacions diverses que conjuguen les millores en equipaments i infraestructures, en les formes organitzatives i de treball transversal i en xarxa, en els sistemes d’informació i les plataformes tecnològiques que els sostenen, i en l’increment dels recursos humans i els plans de desenvolupament professional que els facilita la formació adequada per als canvis i la millora continua del servei.

L’Ajuntament de Barcelona treballa per millorar i augmentar les infraestructures, els serveis i els programes d’atenció a les persones. Davant de la situació de dificultat econòmica, el govern municipal va intensificar des d’un primer moment  la seva actuació en l’àmbit dels serveis socials i per l’any 2014 augmenta en un 7,2% el pressupost destinat a la protecció i promoció social que se suma a l’increment del 15,5% acumulat en els dos últims exercicis.

Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport, ha explicat durant la seva intervenció, que l’Ajuntament de Barcelona obrirà dos nous Centes de Serveis Socials, el del Camp d’en Grassot i Poble Nou, en la línia de continuar augmentant els serveis destinats a l’atenció a les persones, i que la inversió destinada a aquest concepte és il·limitat. Fandos ha explicat que l’Ajuntament “continuarà treballant per garantir les necessitats bàsiques d’habitatge i d’alimentació a la nostra ciutat, i també per pal·liar la pobresa energètica”.Compartiu aquest contingut