S’obre el període d’inscripcions al XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores : Servei de Premsa

S’obre el període d’inscripcions al XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores

15/01/2014

L’Ajuntament de Barcelona ha obert el període d’inscripció per al XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que tindrà lloc entre els dies 13 i 16 de novembre d’enguany sota el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”. Així, totes aquelles persones interessades a assistir es poden inscriure a partir d’avui al web www.bcn.cat/iaec2014. La previsió és que hi participin entre 1.000 i 1.500 persones. Aquest Congrés s’organitza cada dos anys i l’acull una de les ciutats membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

A més, les ciutats membres de l’AICE interessades en explicar algun projecte concret poden presentar les seves experiències fins al proper 30 de març. Les experiències seleccionades es presentaran en el si del congrés. La resta, s’inclouran en la documentació que es lliurarà a tots els participants.

Aquestes experiències es presentaran en format taller o speaker corner i estaran relacionades amb els tres  eixos del Congrés: Creativitat (la ciutat com a espai d’innovació i creativitat), Participació i compromís ciutadà (la ciutat com a espai de convivència, diàleg i relació) i Inclusió com a dret (la ciutat com a promotora de benestar i oportunitats vitals). Aquests projectes pretenen recollir un ampli ventall de pràctiques de referència de les 460 ciutats de 36 països diferents que formen part de l’associació.

El congrés se celebrarà al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona entre els dies 13 i 16 de novembre. Durant aquests dies, la ciutat acollirà representants de més de 446 ciutats de 36 països agrupades en el marc de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), entitat formada el 1994 i que celebra el seu 20è aniversari. El congrés és un espai de diàleg, d’intercanvi de pràctiques de referència i de reflexió conjunta.

En la organització del mateix hi participa tot l’Ajuntament, amb l’especial implicació de la regidoria de Presidència i Territori, i les àrees de Qualitat de Vida i Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació. I compta, a més, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i un gran nombre d’institucions, entitats del país i altres ciutats del país.

Per a la seva celebració també s’ha designat un Comitè Científic format per personalitats d’especial rellevància en els àmbits acadèmic i professional que, en col·laboració amb les diverses Universitats, tindrà un destacat paper com a ens definidor del contingut del Congrés i els seus eixos principals.

Aquest Comitè és l’encarregat de proposar el panell d’experts que intervindrà a les conferències plenàries, farà una acurada selecció de les diferents experiències aportades per les ciutats participants, moderaran els tallers i seran relators dels mateixos i col·laboraran en la redacció de la declaració final del Congrés, que consistirà en un resum dels diferents tallers.

El Comitè Científic del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, codirigit pels doctors Àngel Castiñeira (ESADE) i Miquel Martínez (UB) està format per la directora de l’Institut de Ciències de l’Educació (UAB), Montserrat Antón; la coordinadora de programes de la Organización de Estados Iberoamericanos (OEI), Cristina Armedano; la degana del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Josefina Cambra; el periodista i professor de la Facultat de Sociologia (UAB), Salvador Cardús; el professor de la Facultat de Filosofia (UdG), Joan Manuel del Pozo; el professor de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Font; el cap de Recerca de la Fundació Jaume Bofill, Anna Jolonch; el director general de Casa Àsia, Ramon Maria Moreno; la periodista, Milagros Pérez Oliva; el professor del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social (UAB), Enric Roca; la catedràtica Escuela Universitaria, Universidad de Sevilla, Clara Romero; i el professor de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba.Compartiu aquest contingut