L’Ajuntament de Barcelona rep avui tres premis per la seva aposta per les noves tecnologies : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona rep avui tres premis per la seva aposta per les noves tecnologies

18/02/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut avui tres premis “Catalunya 2014 Societat de la Informació”, atorgat per la Fundació SocInfo, coincidint amb la celebració del VI seminari de  serveis públics en mobilitat. La Fundació és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu el desenvolupament de la Societat de la Informació. Per un ampli consens del jurat, format pels més de 150 ex-ponents que han intervingut en seminaris d’altres edicions, Barcelona ha estat guardonada amb el primer premi per a la Carpeta Professional, primer premi pel projecte Open Data multi-ajuntament en el marc Cloud Barcelona i un accèssit per Barcelona a la Butxaca.

El lliurament dels premis ha tingut lloc aquest matí, en el marc del VI seminari  de  Societat de la Informació a Catalunya, celebrat a l’edifici de Barcelona Activa. Aquests premis reconeixen la ferma voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de desenvolupar serveis mòbils que millorin i facilitin la vida  de les persones a la ciutat.       Els guardons reconeixen el coneixement i el lideratge que l’Ajuntament està exercint per impulsar noves iniciatives en el marc de la  Barcelona Mobile World Capital, que la ciutat ostenta fins el 2018, i per l’aposta d’esdevenir una Smart City de referència.

Pel que fa al guardó de la “carpeta professional”, servei telemàtic del portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona que permet gestionar un ampli ventall de tràmits vinculats  a l’Institut Municipal d’Hisenda, s’ha destacat com a novetat la representació, per via electrònica, de tercers de manera jurídicament vàlida.

L’altra servei premiat ha sigut pel projecte de compartició de dades obertes i homogènies entre Administracions, iniciativa Open Data en el marc Cloud Barcelona,  (http://opendata.cloudbcn.cat) una iniciativa que té per objectiu la posada en marxa de serveis TIC municipals compartits. Es tracta d’un nou marc de col·laboració entre municipis per tal que els actuals models de provisió i prestació de serveis TIC en l’àmbit municipal evolucionin  progressivament cap a escenaris més sostenibles, que se sustentin sobre noves tecnologies més eficients, ús d’estàndards i compartició de serveis. D’aquesta manera, i gràcies a  la creació de serveis TIC comuns, els ajuntaments podran donar resposta d’una manera més eficaç a les necessitats dels seus ciutadans i empreses. L’Ajuntament de Barcelona lidera aquesta iniciativa on s’han sumat nou municipis catalans

Finalment, l’accèssit s’ha entregat a Barcelona a la Butxaca i se n’ha destacat la seva vocació de foment de la indústria mòbil, al permetre la participació activa dels principals actors del sector – desenvolupadors i empresaris- a través de concursos i tallers per la creació de noves aplicacions.

 

IV Sobre el seminari de Serveis Públics en mobilitat

Aquesta ha sigut la sisena edició de l’esdeveniment a Catalunya. Principalment és un lloc de trobada per compartir experiències de cada institució/departament  en l’aprofitament de la informàtica i les telecomunicacions en els serveis al ciutadà i a la indústria.

En aquesta ocasió s’ha posat un especial èmfasis en els serveis públics en mobilitat i s’han presentat projectes i iniciatives relacionades amb les tecnologies mòbils  de la ma de diferents entitats, com per exemple Consorci Administració Oberta de Catalunya, el Centre de Competència de Servicis Mòbils de la Generalitat de Catalunya o l’Agència Tributaria de Catalunya.

 





Paraules clau

mobile world capital/ noves tecnologies/ TIC/