Xavier Trias: “Volem que l’èxit del Congrés del Mòbil s’estengui per tota la ciutat perquè els barcelonins també el gaudeixin” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Volem que l’èxit del Congrés del Mòbil s’estengui per tota la ciutat perquè els barcelonins també el gaudeixin”

19/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Xavier Trias, alcalde de Barcelona i president de la Barcelona Mobile World Capital, acompanyat de Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i vicepresident de la Mobile World Capital, i Agustí Cordón, vicepresident executiu de la Barcelona Mobile World Capital han presentat les activitats de la Capitalitat del Mòbil durant la celebració del Mobile World Congress, que tindrà lloc del 24 al 27 de febrer al recinte firal de Gran Via.

12632995744_c6dda63e03_z

L’alcalde Xavier Trias ha anunciat que la setmana vinent la ciutat acollirà una vegada més el Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil que projecta Barcelona com a Capital Mundial del Mòbil. Trias ha recordat les grans xifres del Congrés: “Les previsions d’enguany són espectaculars: 75.000 assistents, més de 1.800 expositors, un impacte econòmic de 356M€ i la creació de més de 7.000 llocs de treball”. Unes xifres, ha remarcat: “que parlen per si soles i expliquen l’èxit d’aquest gran esdeveniment”.

L’alcalde de Barcelona ha declarat: “El Congrés és una part de la Capitalitat del Mòbil i el seu èxit ha fet que s’estengui per tota la ciutat, amb l’objectiu que els ciutadans, també el gaudeixin”. Trias ha afegit: “Tornem a tenir, l’oportunitat de mostrar al món com les tecnologies mòbils estan transformant la nostra manera de viure, i alhora millorant el benestar i la qualitat de vida de les persones”.

L’alcalde Trias ha destacat: “El Congrés i la Capitalitat del Mòbil són un doble èxit, que ens permet situar-nos com a referent internacional en la tecnologia i els serveis mòbils”.

L’alcalde de Barcelona ha remarcat que vol la continuïtat de la Capitalitat del Mòbil: “Tenim un acord fins el 2018, i la voluntat és que es perllongui perquè transforma la nostra ciutat, les nostres empreses i és el nostre futur”.

La Capitalitat del Mòbil ja ha començat a donar els seus fruits en àmbits com l’educació (mSchools), la salut (mHealth), el comerç, el transport, l’emprenedoria i les smart cities. És un projecte que té per objectiu estimular els sectors estratègics de la ciutat, com són el turisme, el comerç, les noves tecnologies i la indústria; i accelerar l’adopció de les solucions mòbils per part de les empreses.

Aquest any, per primera vegada, s’ha fet l’aposta d’organitzar una trobada internacional anomenada 4YFN (Four Years From Now), per posar en contacte emprenedors i inversors. Reunirà més de 1.000 emprenedors i hi seran presents importants empreses internacionals en l’àmbit de l’emprenedoria i la innovació.

L’alcalde ha agraït que cada mes de febrer, Barcelona es transforma en el centre del món de les tecnologies mòbils: “Un èxit que hem aconseguit gràcies a la complicitat i la gran feina conjunta de les empreses, Fira de Barcelona, la GSMA i les administracions: l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Estat.





Paraules clau

mobile world capital/