Maite Fandos: “Barcelona aposta per les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones i mantenir la seva autonomia i independència” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “Barcelona aposta per les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones i mantenir la seva autonomia i independència”

25/02/2014



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha participat aquest matí en Networking Lunch del M4All, una iniciativa nascuda per fomentar la creació d’eines i solucions que millorin la qualitat de vida de les persones, garantint que les tecnologies mòbils estiguin a l’abast de tota la població, independentment de les condicions socioeconòmiques, d’edat o discapacitat. En aquesta trobada en el marc del Mobile World Congress també ha participat Diego Molano, Ministre d’Informació i Tecnologies de la Comunicació de Colòmbia.

Durant la seva intervenció, Maite Fandos ha volgut destacar que “per la nostra ciutat els serveis a les persones són una inversió, no una despesa, i també som conscients que les noves tecnologies poden estar al servei de les persones, sobretot de les més vulnerables, promovent i fomentant la seva autonomia personal”. La tinenta d’alcalde ha explicat que “a Barcelona apostem i apliquem i les noves tecnologies per millorar la vida de moltes persones, per fer les seves vides més senzilles, i per mantenir la seva autonomia i independència”.

“Des de l’Ajuntament de Barcelona estem compromesos amb la innovació i la millora constant dels serveis per a les persones”, ha destacat Maite Fandos, “el nostre objectiu és ser una ciutat pionera en noves tecnologies mòbils i una ciutat intel·ligent. Això vol dir assegurar-se que les noves tecnologies i la innovació estan al servei de les persones”.

En aquest aspecte, Fandos ha exposat totes les millores tecnològiques que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aplicades als serveis d’atenció a les persones que permeten millorar-ne l’assistència. Durant aquest últim any, l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, a través dels serveis municipals d’atenció a les persones, ha promocionat la incorporació de les innovacions tecnològiques en l’àmbit de la cura de la gent gran, de les persones amb dependències i de les persones amb discapacitat, per millorar la seva atenció i perquè aquestes puguin mantenir la seva autonomia el màxim de temps possible a la seva pròpia llar, i desenvolupar la seva pròpia vida amb seguretat.

Maite Fandos també ha destacat el pas endavant que s’ha fet amb el servei de Teleassistència, que actualment ofereix atenció a més de 67.400 persones amb més de 56.500 dispositius actius i l’eliminació de les llistes d’espera. “Hem fet un salt qualitatiu en el servei de Teleassistència gràcies a la incorporació de les noves tecnologies i la innovació al servei de les persones, que ofereixen una atenció més ràpida i de més qualitat”, ha dit la tinenta d’alcalde:

 





Paraules clau

mobile world capital/