L’alcalde de Barcelona inaugura la Torre de les Aigües del Besòs : Servei de Premsa

L’alcalde de Barcelona inaugura la Torre de les Aigües del Besòs

21/03/2014

Dissabte 22 de març, a les 10:30 hores, (Plaça Ramon Calsina), l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias presideix l’acte d’inauguració de la Torre de les Aigües del Besòs. L’alcalde estarà acompanyat pel tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, el president de l’Associació de Veïns del Poblenou, Salvador Clarós i el representant dels treballadors de Macosa, Ferran Saro, entre d’altres.

Els arquitectes Antoni Vilanova i Eduard Simó explicaran el procés de rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs en una exposició situada a l’interior de l’annexa Casa de Vàlvules.

Per celebrar la inauguració, la Fundació Ramon Calsina exposarà quatre obres de l’artista Ramon Calsina Baró, que reflectiran el lligam entre l’artista i la Torre de les Aigües, fet que va suposar que la plaça on està ubicada porti el nom de l’artista.

Durant l’acte de la inauguració es podrà gaudir d’una actuació dels Castellers de Barcelona i dels Gegants del Poblenou.

La Torre de les Aigües del Besòs i l’Antiga Casa de Vàlvules és un conjunt patrimonial situat a la Plaça Ramon Calsina que ha estat rehabilitat recentment. El seu gran valor patrimonial queda reflectit en el catàleg del patrimoni historicoartístic de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona, Aigües de Barcelona, els antics treballadors de Macosa i les entitats culturals i veïnals del Poblenou s’han implicat per aconseguir la rehabilitació de la Torre de les Aigües del Besòs i alhora, recuperar-la pel barri per posar en valor el passat històric industrial del Poblenou i fer-ne difusió a tots els ciutadans com a part de la cultura d’un territori.

A partir del mes d’abril, la Torre de les Aigües del Besòs celebrarà jornades de portes obertes per a tots els veïns i les veïnes que podran gaudir d’aquest nou equipament del Poblenou. La gestió d’aquestes visites anirà a càrrec de l’Arxiu Històric del Poblenou, una associació que es dedica a la recerca, arxiu i difusió de dades i documents (textos i imatges) sobre el barri del Poblenou. L’Ajuntament de Barcelona cedeix l’ús de la Torre de les Aigües i la Casa de Vàlvules, que en un futur esdevindrà la seu de l’entitat.Compartiu aquest contingut