Barcelona serà la nova seu de l’European Network of Policewomen : Servei de Premsa

Barcelona serà la nova seu de l’European Network of Policewomen

12/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona ha estat escollida com a seu de l’European Network of Policewomen. En unes jornades de l’associació celebrades durant tres dies a la ciutat de Tallinn (Estònia) els diferents països integrants han acordat traslladar la seu de l’entitat, actualment situada a Amesfoort (Països Baixos), a la ciutat de Barcelona. La nova seu s’ubicarà al centre de la capital catalana, a l’àmbit del Raval Nord. També durant aquestes jornades s’ha acordat la celebració d’una Conferència Internacional de Seguretat i Gènere els dies 18 i 19 de setembre.

El primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn ha celebrat l’acord destacant “la importància que els cossos policials comptin amb dones policia que siguin bones professionals”. En aquest sentit, Forn ha valorat el fet que la capital catalana passi a ser la seu d’aquesta associació i s’ha mostrat convençut que “això suposarà un fort impuls a la incorporació i la promoció de les dones tant a la Guàrdia Urbana de Barcelona com en altres policies d’Europa”.

L’European Network of Policewomen és una xarxa europea de dones policia, creada a l’any 1989, que té com a objectiu la promoció i la potenciació de les dones en el si de les diferents organitzacions policials europees. La xarxa està integrada per 18 països i 24 organitzacions policials.

La Guàrdia Urbana de Barcelona és membre de l’European Network of Policewoman des d’aquest mes d’octubre i durant el passat mes de gener la intendenta de Sarrià-Sant Gervasi de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Montserrat Pina, va ser nomenada presidenta de l’associació.

organitzaciopolicial

 

Comissió d’Igualtat per a la dona a la Guàrdia Urbana de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona treballa per potenciar la presència de la dona al si del cos de policia barceloní i amb aquest objectiu el passat mes de juny del 2012 es va institucionalitzar la Comissió de la Igualtat per a la dona a la Guàrdia Urbana. La mesura s’inscriu en l’aposta del Govern Municipal per convertir a la Guàrdia Urbana de Barcelona en una policia moderna de proximitat i vocació de servei als ciutadans, que sigui alhora un fidel reflex de la societat actual, en la qual la dona cada vegada assumeix un paper més rellevant en tots els àmbits de l’activitat empresarial, institucional i associativa.

 

 





Paraules clau

dona/ Guàrdia Urbana de Barcelona/