L’Ajuntament de Barcelona dóna suport al CampTecnològic, una iniciativa per acostar a nens i joves la tecnologia i el concepte de ciutat intel·ligent : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona dóna suport al CampTecnològic, una iniciativa per acostar a nens i joves la tecnologia i el concepte de ciutat intel·ligent

30/05/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha formalitzat un conveni de col·laboració amb Softec telecom SL – Camp Tecnològic per tal d’acostar la tecnologia i el concepte de ciutat intel·ligent als més petits. Tot plegat s’emmarca en l’estratègia del govern municipal d’impulsar i fomentar la innovació TIC a Barcelona i fer-ne partícips als ciutadans per tal que en vegin els beneficis.

Mitjançant diferents tallers, activitats i un CampTecnològic previst per aquest estiu es pretén donar a conèixer el programa a les escoles de Barcelona per tal que introdueixin la robòtica educativa i qualsevol element tecnològic com a part del dia a dia o itinerari curricular i d’aquesta manera despertar les vocacions tecnològiques i el pensament científic en aquells joves i nens partícips d’aquest programa d’innovació.

Dissabte 31 de maig, a partir de les 17h i fins les 20h, a l’Ateneu de Fabricació de les Corts, (C/Novell, 78) es celebrarà el CampTecnològic Meeting, una jornada amb tallers per gaudir de la tecnologia de ben a prop: crear robots i controlar-los des del mòbil, “hackejar” cotxes de radio control i convertir-los en robots mitjançant la utilització de plaques de la plataforma de codi obert Arduino o fins i tot crear peces de roba intel·ligents. Durant la trobada també hi haurà una zona de demostracions on els més petits i els més grans podran experimentar amb les tecnologies més avançades, com ara les impressores 3D, demostracions amb Google Glass, Kinect, Minecraft i altres tecnologies.

Jesús Angel Bravo, director del CampTecnològic i promotor de la trobada, ha destacat que “amb aquestes trobades s’impulsen les vocacions científiques dels més petits”.Pel gerent de l’IMI, Manel Sanromà, “és imprescindible per una ciutat com Barcelona que vol ser referent en innovació i smart cities formi i desperti l’interès per la tecnologia entre tots els joves”.

A més a més també està previst un taller dirigit exclusivament a nenes i adolescents, amb kits dissenyats per enginyers de la Universitat de Standford dels EE.UU, dirigits a que les noies s’introdueixin en l’ús de la tecnologia i l’electrònica.

Aquesta iniciativa és totalment gratuïta però cal inscriure’s al portal del Camptecnológico (www.camptecnologico.com), o bé, al web https://www.ticketea.com/barcelona-camptecnologico-meeting/.

 

 





Paraules clau

CampTecnològic/ innovació/ Les Corts/