Mercabarna augmenta un 8% el seus beneficis i invertirà 8 milions el 2014 : Servei de Premsa

Mercabarna augmenta un 8% el seus beneficis i invertirà 8 milions el 2014

10/06/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens, i el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, han presentat aquest dimarts els resultats econòmics que la companyia ha assolit durant el 2013 i els principals projectes que s’estan desenvolupant al llarg d’aquest any.

Els números de l’exercici 2013 reflecteixen una xifra de beneficis abans d’impostos de 4.072.603 euros, la qual cosa representa un increment del 8,2% respecte al 2012. Això ha estat possible gràcies a diversos factors, com són l’increment dels ingressos procedent de la indexació dels lloguers de les empreses ubicades al polígon alimentari per l’IPC; l’augment de l’ocupació d’espais a la instal·lació més nova del recinte (el Multiservei III), l’inici del cobrament de les primeres consultories internacionals i la contenció de la despesa a través de l’optimització de recursos.

A més, en el pressupost de 2014 es preveu un resultat abans d’impostos un 13,9% superior al de 2013, com a resultat de la reactivació dels moviments empresarials dins de Mercabarna i l’augment de l’activitat del servei d’assessoria internacional de la companyia.

Sònia Recasens ha valorat satisfactòriament aquests bons resultats, que fan bona l’estratègia de Mercabarna i demostren que “s’està consolidant com a centre logístic de primera magnitud que compleix a la perfecció el seu paper de hub del Mediterrani” del sector alimentari. A més, ha afegit que aquesta infraestructura “contribueix de manera ferma a treure profit dels actius de Barcelona per tal de situar la ciutat com a motor econòmic del país”. “Per sortir de la crisi, Catalunya necessita infraestructures logístiques de màxim nivell, i una d’elles és Mercabarna”, ha reblat la tinenta d’alcalde.

Inversions: 8 milions d’€

El 2014, Mercabarna dedicarà més de 8 milions d’euros a inversions, que inclouen, entre les més importants, les actuacions següents:
– Nou aparcament que disposarà de 300 places per a vehicles i 6 llocs per a la càrrega de vehicles elèctrics de mercaderies
– Inici de les obres de modernització del Mercat Central del Peix
– Inici de les obres de modernització del Mercat Central de Fruites i Hortalisses
– Rehabilitació de les infraestructures del Pavelló Polivalent

Per altra banda, Mercabarna i les empreses ubicades al polígon alimentari han ratificat, un any més, el seu compromís amb la tasca solidària del Banc dels Aliments. Una prova d’això és l’increment en un 21% de les donacions d’aliments al magatzem que aquesta entitat té a Mercabarna. En total, s’han aportat 641.412 kg d’aliments durant el 2013.

Una oportunitat per a persones a l’atur: 45% d’inserció laboral

Al llarg de 2013, els Serveis de Formació de Mercabarna han realitzat 20 cursos de formació ocupacional per a 305 persones en situació d’atur, a les quals se’ls han impartit 5.642 hores lectives. Els principals cursos realitzats han estat els següents: venedor polivalent; Florista; sacrifici feinejat i especejament de canals; peixateria; activitats d’auxiliar de magatzem i carnisseria. Segons les dades del Servei d’Ocupació de Catalunya, en 2013, el 44,8% dels alumnes dels cursos ocupacionals de Mercabarna s’han incorporat al mercat laboral.





Paraules clau

mercabarna/