Comença la festa major de Sants amb més de 500 activitats programades : Servei de Premsa

Comença la festa major de Sants amb més de 500 activitats programades

22/08/2014

Comença la festa major al barri de Sants. La lectura del pregó, que aquest any anirà a càrrec de l’exjugador d’handbol Enric Massip, donarà el tret de sortida demà a les vuit de la tarda a 9 dies de festa als carrers del barri. Aquest any 16 carrers participen en el concurs de guarniments, un més que l’any passat, ja que s’ha incorporat al repte de construir el decorat més original i creatiu el carrer Rossend Arús. El concurs de decorats és una de les tradicions que més animen aquesta festa major, i l’entrega dels premis és un dels moments àlgids de la festa. Està programada dilluns a les vuit de la tarda, just després d’un cap de setmana durant el qual els membres del jurat visitaran tots els carrers guarnits per valorar les creacions dels participants. Aquest any ja es coneixen els temes escollits per les comissions dels carrers: les xarxes socials, Aladdin i la catifa voladora, el món del còmic i en concret les aventures del 13 de Rue Percebe, un viatge al 1714, un volcà en erupció, un castell medieval, el Parc Güell i l’obra de Gaudí, un bosc ple d’insectes, un creuer de luxe, el món dels Angry Birds, les espècies d’animals en extinció, un poble pescador, Pokemon, una discoteca dels anys 70, i Corea del Nord.

En total estan programats 34 actes unitaris i més de 500 activitats als carrers que participen a la festa, al llarg d’aquests 9 dies. Els carrers guarnits són:

Aquests carrers resten tancats al trànsit fins al 31 d’agost. Altres espais de festa són el Parc de l’Espanya Industrial, a on està situat l’escenari central en el qual es desenvoluparan les activitats unitàries com el pregó o l’entrega de premis, i també els diferents concerts. També és espai de festa l’entorn de la plaça dels Països Catalans a on està ubicada la fira d’atraccions.

 

Dispositiu de neteja

Per a les festes de Sants 2014 s’ha previst un dispositiu de neteja que compta amb 60 equips i un total de 114 operaris, dels quals 43 reforcen el dispositiu habitual a la zona. Les brigades de neteja intensificaran el baldeig de places i carrers a la matinada i reforçaran el buidat de papereres a les franges de tarda i nit, amb l’objectiu de tenir tots els carrers guarnits nets durant el matí, a més de mantenir la netedat del barri. També s’instal·laran prop de 500  papereres de cartró amb bossa a tots els carrers i places, i un total de 62 cabines sanitàries de WC.

 

Dispositiu de seguretat

Durant els dies de festa major també hi haurà un reforç en el camp de la seguretat ciutadana, que s’adequarà a les diferents activitats que estan programades als carrers i places del barri. Hi haurà presència permanent d’agents a tots els carrers en funció de les característiques de les activitats que s’hi desenvolupin, especialment en aquells moments del dia que hi hagi més volum de persones al carrer, previsiblement a la tarda i durant la nit. Els dispositius s’adequaran al volum d’activitat, i es desplegaran dispositius específics per als actes amb més públic -el pregó, les cercaviles, les curses populars, el piromusical de cloenda, etc-. També es desplegarà un dispositiu de seguretat nocturn en aquells espais en els quals es desenvolupi activitat de concert. Hi haurà també presència de patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana amb el Cos de Mossos d’Esquadra, com es fa cada any.Compartiu aquest contingut