Servei de Premsa

Arxiu, Dossiers de premsa, General

Europa 25: 25è. Aniversari de la caiguda del mur

L’Ajuntament de Barcelona proposa un cicle de cinc exposicions a la ciutat amb motiu del 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlín, uns esdeveniments que l’any 1989 van canviar la història d’Europa.

Amb la voluntat de promoure el coneixement d’aquells fets i des de la perspectiva que representen 25 anys, diversos actes, coordinats pel periodista Martí Anglada, explicaran de quina manera van tenir lloc aquells esdeveniments i com han canviat la vida de molts europeus.

Es presentaran, entre altres activitats, les exposicions: ‘Romania Flashback’ un retrat de la societat romanesa durant els darrers anys de la dictadura de Ceauşescu; ‘L’ocàs de l’Imperi’ amb fotografies de Ryszard Kapuściński dels anys 1989-1991, quan l’autor va recórrer les repúbliques de l’antiga Unió Soviètica; ‘Wir sind das Volk’ (Nosaltres som el poble) acció artística a Fabra i Coats amb la participació d’Ignasi Blanch, l’únic artista català que encara avui té un mural a les restes del Mur de Berlín i Thierry Noir, artista berlinès que ha vetllat per la memòria artística del mur; ‘Letònia.

La lluita per la llibertat’ repassa el procés que va portar la República de Letònia a recuperar la seva independència l’any 1991, i ‘Hongria: L’esquerda al teló d’acer’, amb fotografies d’Ernő Horváth sobre els esdeveniments que entre 1988 i 1989 van motivar un canvi de règim polític al país.

L’Ajuntament de Barcelona ha preparat aquest programa en col·laboració amb diversos centres culturals i els consolats a Barcelona de Letònia, Hongria, Polònia, Romania i Txèquia.

 

Descarregar en format PDF


Enviar enllaç a aquesta pàgina

Documents relacionats (1)


Europa 25: 25è. Aniversari de la caiguda del mur [pdf]
Mida: 2 MB


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.