Barcelona Catalonia es presenta a EXPO REAL per atreure projectes d’inversió, innovació i talent : Servei de Premsa

Barcelona Catalonia es presenta a EXPO REAL per atreure projectes d’inversió, innovació i talent

03/10/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona Catalonia, format per la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), assistirà a la fira immobiliària EXPO REAL 2023, la 16a edició on participarà. Enguany la fira immobiliària, una de les la majors fires comercials per a la propietat i la inversió a Europa, se celebrarà a Munic del 4 al 6 d’octubre.

A l’edició d’enguany EXPO REAL vol abordar els majors reptes als quals s’enfronta el sector actualment com són els elevats tipus d’interès, l’augment dels costos de construcció, el canvi climàtic i la reducció de les emissions de CO₂ en la construcció i explotació d’edificis. L’objectiu de la fira és proporcionar al sector immobiliari i als diferents agents que hi participen una plataforma per a debatre els reptes i les oportunitats, i conèixer les possibles solucions. En aquest context la fira és una oportunitat per explicar els projectes estratègics que s’estan desenvolupant a Barcelona, a l’àrea metropolitana i a tota Catalunya

Sota el lema A Way of living!, Barcelona Catalonia hi presentarà projectes d’arreu del territori català amb diferents oportunitats d’inversió per a tots els sectors, presentant Barcelona i Catalunya com una àrea ideal per a les inversions i els nous projectes tot reafirmant el seu compromís amb els models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors.

 

Barcelona Catalonia Conference: Capturing Value through Urban Innovation

En el marc d’EXPO REAL i com a conferència del programa oficial, Barcelona Catalonia organitza, per cinquena vegada, una trobada per debatre sobre el futur de l’urbanisme. En aquesta ocasió, la conversa gira entorn la importància de captar valor mitjançant la innovació urbana. El debat serà moderat per Josep Jorge, director del clúster PropTech de Catalunya, soci i director de FOMENTI, i compta amb la participació de Mario Chisholm, soci d’Urban Input Group; Rebeca Perez, CEO i fundadora d’INVIERTIS, i Isabel Sabadi, Directora de l’Associació 22@Network Barcelona.

També com activitat destacada de la programació oficial, el 6 d’octubre, la comissionada de Projectes Estratègics i d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Bàrbara Pons participa a la conferència Descarbonitzant les ciutats: Un avantatge competitiu per a Europa?.

A banda de la programació oficial de la fira, l’estand de Barcelona Catalonia organitza un seguit de trobades, xerrades i presentacions per conversar sobre Barcelona i Catalunya com a espai d’innovació, per a invertir i per establir-se. Destaquen la presentació de l’Agenda 2030 i el projecte 22@Nord com un marc d’oportunitat per la inversió estrangera alineada amb els valors d’equitat, sostenibilitat i competitivitat de l’estratègia municipal de Barcelona. Per part de l’INCASÒL la presentació del projecte de Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, situat al voltant del Sincrotró Alba, un nou sector de 340,6 ha que esdevindrà una de les plataformes més avançades a nivell científic, tecnològic i emprenedor. La xerrada Oportunitats metropolitanes: la ciutat d’Esplugues de Llobregat, que presentarà l’alcaldessa del municipi Pilar Díaz. Biopol GranVia, Fira de Cornellà. Així com el Green Gallery, un projecte d’oficines altament sostenibles a Viladecans , presentat pel grup corporatiu Fondos Perfectos de Desigual.

 

La col·laboració públic-privada com a reclam per a l’inversor estranger

Barcelona Catalonia consolida el seu model de col·laboració públic-privada que suma les propostes de les diferents administracions i els projectes de companyies privades del sector. En aquest sentit, l’estand d’Expo Real aplega empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió, col·laboren amb Barcelona Catalonia la Fundació B-Tec del Campus Diagonal-Besòs. També hi són presents els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Gavà, Viladecans, Esplugues de Llobregat , L’Hospitalet de Llobregat i dell Prat de Llobregat. Així com les companyies JAP, Europa-Center Iberia, Urban Input Group, Gina Barcelona Architects, Invest Center Catalonia i Fondos Perfectos.





Paraules clau

barcelona catalonia/ Exporeal 2023/ innovació/ inversió/ Munich/ Talent/