L’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa – OIDP, liderada per Barcelona, augmenta la seva projecció al continent nord-americà : Servei de Premsa

L’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa – OIDP, liderada per Barcelona, augmenta la seva projecció al continent nord-americà

27/09/2014

Avui 27 de setembre finalitza la 3a International Conference on Participatory Budgeting organitzada pel Participatory Budgeting Project, una organització de la societat civil americana que aposta per la participació ciutadana, bàsicament a través dels pressupostos participatius.

 

san francisco 1

 

Des del dijous 25 de setembre i fins avui 27 de setembre, la conferència, que té lloc a Califòrnia, compta amb més de 300 participants de més de 30 països diferents que s’han reunit amb l’objectiu de parlar de democràcia i de les diferents experiències participatives al món. Barcelona hi presenta el seu Govern Obert.

El Comissionat de Participació i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Agustí, participa com a Secretari General de l’OIDP, que és un dels patrocinadors de la conferència. El Comissionat ha presentat el Govern Obert de Barcelona i ha mantingut reunions amb polítics locals dels Estats Units i experts en participació ciutadana.

Carles Agustí, ha participat en dues taules rodones: Suport Nacional i Regional a la Democràcia Local (National and Regional Support for Local Democracy ) i a la de Priortats d’ Estudi: Avaluació i més enllà (Research Priorities: Evaluation and Beyond). A la primera taula rodona ha explicat la relació entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i els municipis i com aquests impulsen la democràcia a nivell local. També ha parlat d’altres experiències a nivell municipal.

A la segona taula rodona, el Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, ha fet una presentació de la l’OIDP i ha presentat el Govern Obert de Barcelona com un exemple de polítiques participatives. Cales Agustí ha explicat com “al món trobem moltes experiències parcials de Govern Obert, com portals de transparència, Open Data, experiències de participació, però com a Govern Obert en la seva totalitat n’hi ha poques i Barcelona n’és força pionera”.

El Comissionat ha volgut estretar la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona amb ciutats i organitzacions dels Estats Units, representants de l’àrea de San Francisco, Chicago i Nova York, compartint el model de Govern Obert de Barcelona.

El Comissionat també ha compartit un sopar amb regidors de Vallejo, Oakland, Chicago, i grans experts internacionals sobre participació. L’Ajuntament de Barcelona ja va participar a la Segona Conferència que es va celebrar a Chicago.Compartiu aquest contingut