Mercabarna, escenari del primer curtmetratge d’Albert Espinosa : Servei de Premsa

Mercabarna, escenari del primer curtmetratge d’Albert Espinosa

21/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha participat aquest dimarts en la presentació del primer curtmetratge de l’escriptor i cineasta Albert Espinosa, titulat ‘Pitahaya’ i rodat íntegrament en les instal·lacions de Mercabarna la passada primavera. Tots dos han estat acompanyats per Francesc Garrido i Rubén Sánchez, els actors protagonistes de la peça.

 

carlos

 

Pitahaya és una història intimista de 15  minuts de durada, en què l’espectador  descobrirà el gran mercat  majorista que alimenta Barcelona i Catalunya a través dels ulls d’un nen que hi arriba d’excursió amb l’escola. Un cop allà, viurà una experiència que el marcarà per sempre i que posarà a prova la seva valentia, un dels temes habituals en les històries del popular escriptor i cineasta.

Recasens, també presidenta de Mercabarna, ha afirmat en la presentació que el curt permetrà “donar a conèixer els esforços de les 7.000 persones i les 700 empreses que treballen dia i nit en aquest gran mercat per alimentar a tota la ciutat i el país”. “Mercabarna té una potencialitat econòmica importantíssima. És el primer mercat d’Europa en fruita i verdura i el gran hub alimentari del Mediterrani, però també té una gran vessant humana que aquest curtmetratge ajudarà a fer conèixer. La història que explica l’Albert Espinosa està vinculada al treball, l’esforç i els sentiments, valors que lliguen molt amb Mercabarna”, ha afegit Recasens.

 

Premis i projecció

Pitahaya es va estrenar a Espanya al Festival de Cine de l’Alfàs del Pi (Alacant), el mes de juliol passat, on, a més, va obtenir el Premi a la Millor Fotografia, per a Arnau Valls Colomer. D’altra banda, l’estrena internacional del curtmetratge va tenir lloc al 18è Festival  Internacional de Cinema de Rhode Island Flickers (EUA), a l’agost.

Recentment, ha estat  guardonat  amb el Premi  al  Millor  Curt  Narratiu  a l’Urbanworld Film Festival de Nova York, el festival multicultural més important dels EUA, amb més de 70 pel·lícules seleccionades en l’edició d’enguany. Amb aquest premi, Pitahaya queda a les portes dels Oscars, per als quals ha quedat automàticament preseleccionat.





Paraules clau

mercabarna/