L’alcalde Trias aposta per intensificar les relacions de Barcelona amb ciutats de la Xina : Servei de Premsa

L’alcalde Trias aposta per intensificar les relacions de Barcelona amb ciutats de la Xina

30/10/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat la importància d’intensificar les relacions amb ciutat de la Xina. Trias ha inaugurat el III Fòrum d’ESADE China Europe Club 2014. ESADE China Europe Club és una associació de grans empreses d’origen xinès, promoguda per ESADEgeo i liderada per ESADE, els seus objectius són: compartir experiències de direcció i coneixement; facilitar el networking entre empreses xineses establertes a Espanya i resta d’Europa; promoure la cooperació amb empreses espanyoles i europees, així com amb institucions. A l’acte hi eren presents, entre d’altres, Shengwu Qu, cònsol general de la República Xina en Barcelona; Eugenio Bregolat, ex-ambaixador d’Espanya a la Xina; i Eugenia Bieto, directora general d’ESADE.

 

 

L’alcalde ha destacat que aquest fòrum serà una magnifica oportunitat per intercanviar reflexions i millorar les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països. Com ha assenyalat l’alcalde “Xina s’ha convertit en un actor clau en l’economia mundial i en els fluxos internacionals d’inversió”. Trias ha assenyalat que més de 16.000 persones procedents de Xina viuen a Barcelona (50.000 a Catalunya) i que a l’Àrea Metropolitana hi ha més de 5.000 empreses estrangeres. En canvi , a l’actualitat només hi ha 60 empreses xineses establertes a Espanya. “Aquesta tendència”, ha dit Trias, “està canviant en els darrers anys gràcies a les condicions competitives que ofereix Catalunya, amb una evolució favorable de les inversions xineses a Barcelona”. En aquest sentit ha recordat empreses com Hutchison Port Holdings, el grup Huayi Compressor, Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), o China Certification & Inspection Group (CCIC), que han escollit Barcelona com a seu europea per les seves grans inversions. Per altra banda, s’estima que hi ha 600 empreses espanyoles establertes a Xina, un 50% són catalanes.

Xavier Trias ha afirmat que de la mateixa manera que es dóna suport a les empreses xineses que s’instal·len a Barcelona “també volem ajudar les nostres empreses que han decidit expandir el seu negoci al país asiàtic”. “Aquestes empreses”, ha dit, “són ambaixadores de Barcelona al món”. L’alcalde ha explicat que Barcelona és una ciutat oberta al món, amb gran projecció internacional, potencialitats úniques, grans fortaleses i un entorn que genera confiança i afavoreix l’activitat econòmica i empresarial. Trias ha recordat que Barcelona, amb una economia diversificada, està impulsant sectors estratègics de futur, com la tecnologia mòbil, l’urbanisme intel·ligent, el vehicle elèctric, les energies netes, la biomedicina, l’agroalimentació i la nàutica.

Xavier Trias ha explicat que el passat mes de setembre va viatjar a la Xina perquè enguany la Barcelona va ser la ciutat convidada a la Beijing Design Week. Va ser una oportunitat única per projectar Barcelona com a capital internacional del disseny i per seguir estrenyent els llaços d’amistat i de col·laboració amb Xina, en àmbits tan diversos com el turisme, les Smart cities o l’olimpisme.

L’alcalde ha acabat la seva intervenció agraint la relació amb la Xina i ha apostat per impulsar la col·laboració entre ciutats per seguir avançant.





Paraules clau

Alcalde Trias/ esade/ xina/