L’Ajuntament de Barcelona amplia la promoció dels Programes de Formació i Inserció Social : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona amplia la promoció dels Programes de Formació i Inserció Social

19/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Raimond Blasi, regidor d’Adolescència i Joventut, i de Comerç, Consum i Mercats, ha signat aquest matí dos convenis de promoció dels Programes de Formació i Inserció Social (PFIS, antics PQPI). En concret, l’Ajuntament de Barcelona aportarà 157.000 euros per dur a terme aquests programes de formació i inserció laboral per a joves de la ciutat que no han finalitzat els estudis obligatoris i que es troben sense feina.

A través de la Regidoria d’Adolescència i Joventut, l’Ajuntament signa un nou conveni de col·laboració amb el Centre Martí Codolar, gestionat pels Salesians Sant Jordi, per oferir un servei formatiu des del concepte d’un projecte prelaboral, el Projecte Clau, que vol donar la possibilitat de formació, la millora del nivell d’ocupabilitat, l’orientació i la inserció laboral. L’import total del projecte és de 102.236,93 euros, i la Regidoria d’Adolescència i Joventut, aportarà 50.000,00 euros, que representa el 48,91% de la totalitat del cost del projecte.

El regidor Raimond Blasi ha explicat que “aquest conveni amb el Centre Martí Codolar és una mostra de la capacitat d’adaptar-nos als nous reptes oferint un servei amb una línia molt concreta que oferirà als i les joves aquesta formació prelaboral tan necessària a l’hora de trobar feina

El segon conveni que signa aquest matí l’Ajuntament de Barcelona, des de la Regidoria de Comerç, Consum i Mercats, és la renovació de l’acord amb la Fundació BCN Formació Professional per continuar ampliant la formació bàsica i professional en l’àmbit del comerç i màrqueting en els Programes de Formació i Inserció per aquest curs. Aquesta formació està adreçada als joves en edats compreses entre els 16 i els 25 anys, que no hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria. En concret, s’estableixen dos perfils en els PFIS: auxiliar de comerç i atenció al públic, i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

Aquests PFIS permeten als joves adquirir una formació bàsica i professional en l’ àmbit de comerç que els pot facilitar una inserció social, laboral i/o el retorn al sistema educatiu. Alhora, es vol implicar a les empreses en els processos d’aprenentatge i d’ocupació dels joves, i connectar així el món educatiu i l’entorn empresarial a través de la formació en centres de treball.

Blasi ha destacat que “la continuació d’aquests programes és una de les fites molt important perquè ens permeten potenciar el principi ètic i jurídic de la igualtat d’oportunitats, oferint recursos als joves que es troben en situació vulnerable i avaluar periòdicament l’ús i el rendiment del recurs concedit”. El regidor també ha afegit que “els PFIS específics dedicats al món del comerç ens permeten començar a parlar d’un embrió d’una escola de comerç que farem créixer fins a convertir-la en una realitat”.

Per aquest projecte l’Ajuntament, a través de la regidoria de Comerç, Consum i Mercats, aporta 107.000 euros (el 50% del total del programa), que aniran destinats a impartir cinc grups dels Programes de Formació i Inserció dirigits al comerç i màrqueting en centes autoritzats de la ciutat.

Aquests cinc grups estaran formats per un mínim de 9 joves i un màxim de 17, el que significa que podran participar entre 45 i 85 alumnes.

Els PFIS formen part del Pla de Xoc contra l’Atur Juvenil, i tenen l’objectiu d’oferir un recurs orientador i formatiu que, a partir dels nous marcs d’aprenentatge, i atenent a les característiques i al projecte personal de cada jove, proporcionar els elements necessaris per iniciar itineraris cap el món laboral i a la formació permanent dels joves.

Aquests programes estan adreçats a joves no ocupats que compleixin com a mínim 16 anys d’edat i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa, que hagin deixat l’educació secundària obligatòria sense obtenir-ne el títol i que en el moment d’iniciar els programes no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.

 





Paraules clau

atenció a les persones/ formació/ ocupació/