L’alcalde Trias aposta per crear un llegat empresarial que situï Barcelona com un referent mundial en noves tecnologies : Servei de Premsa

L’alcalde Trias aposta per crear un llegat empresarial que situï Barcelona com un referent mundial en noves tecnologies

26/11/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest dimecres la inauguració de mStartupBarcelona, el primer espai de la ciutat que acollirà diferents programes d’acceleració, tant locals com internacionals, adreçats a emprenedors i startups del sector del mòbil. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i la Fundació Mobile World Capital (MWCB). A l’acte també hi han participat la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el president de la fundació Mobile World Capital, Agustí Cordón.

 

 

En la seva intervenció, l’alcalde ha assegurat que la iniciativa respon a “l’obsessió del Govern municipal de generar activitat econòmica i llocs de treball, ja que sense activitat econòmica no hi ha convivència ni benestar”. “Des del primer dia vam fer una aposta per crear una zona franca per empreses tecnològiques dins la Taula Barcelona Creixement. Hem lluitat i treballat molt, i el que inaugurem avui és el resultat d’una feina ben feta i de l’aposta claríssima de ser Capital Mundial del Mòbil”, ha subratllat l’alcalde.

“Volem ser capaços de deixar un llegat que converteixi la ciutat en referent i la situï a primera fila” pel que fa a l’impuls de les noves tecnologies, ha dit Trias, i ha declarat que Barcelona continuarà dedicant esforços i recursos a liderar “l’autèntica revolució de les noves tecnologies que s’està produint i on Barcelona vol ser-hi de totes totes”.

Per la seva banda, Sònia Recasens ha afirmat que el projecte serà decisiu per “atraure empreses i talent i potenciar el sistema emprenedor de Barcelona”. “Ja som percebuts com una ciutat especialitzada en l’atenció a les empreses i emprenedors, i avui fem un pas endavant més que passa per l’acceleració de startups”, ha argumentat. La tinenta d’alcalde ha afegit que mStartupBarcelona permetrà impulsar la creació i el creixement d’empreses mobile a la ciutat, atraure programes d’acceleració de referència, i “enfortir l’ecosistema local per poder posicionar Barcelona com un entorn atractiu per a les startups i capdavanter en innovació i tecnologia”.

En aquest sentit, es crearà una agenda pròpia d’activitats i s’identificaran esdeveniments de tercers adreçats a la comunitat emprenedora que permetrà posicionar l’mStartupBarcelona com un punt de trobada de referència pel que fa a l’àmbit de les tecnologies mòbils i d’interrelació entre les empreses.

Aquest nou espai, ubicat a la segona planta de l’edifici Barcelona Growth Centre, disposa de 1.500 m² distribuïts en 18 mòduls d’entre 15 i 70 m², espais comuns pels emprenedors instal·lats i una sala de formació.

 

mStartupBarcelona, un hub d’acceleradores mobile

Els tres primers programes d’acceleració que s’han atret i que s’instal·laran a l’mStartupBarcelona són Gamebcn, IMPACT i Startupbootcamp. Un d’àmbit local, l’altre adreçat a projectes d’arreu d’Europa i el tercer amb presència internacional, respectivament.

Actualment, l’espai acull les 8 startups seleccionades per a la primera edició de Gamebcn, un programa dissenyat per accelerar la posada en marxa de projectes vinculats al sector del videojoc.

Està previst que durant el mes de desembre se seleccionin les empreses que participaran en els altres dos programes d’acceleració que entrarien a principis de 2015 a l’mStartupBarcelona. D’una banda, Startupbootcamp busca una desena de projectes d’Internet of Things i smart data, mentre que IMPACT acollirà al voltant de 20 startups de l’àmbit d’Internet mòbil que adoptin les tecnologies europees FI-Ware i FI-Ccontent.

Així doncs, durant el primer any, des d’aquest nou espai, s’accelerarà la posada en marxa i el creixement d’aproximadament 40 startups amb projectes vinculats al sector de les tecnologies mòbil.

 

L’aposta de Barcelona per esdevenir una startup city de referència

L’mStartupBarcelona neix com un hub d’acceleradores d’startups mobile que se suma als quatre espais que Barcelona Activa posa a disposició dels emprenedors i les empreses de la ciutat: la Incubadora Glòries, el Parc Tecnològic Barcelona Nord, Almogàvers Business Factory i l’ESA BIC Barcelona.

Representa, doncs, un pas més en l’evolució del model d’incubació municipal i demostra l’aposta de Barcelona per situar-se al capdavant entre les principals startup cities europees.

A més, aprofitant la capitalitat mundial del mòbil, aquesta iniciativa permet que la ciutat es mostri internacionalment com un entorn de referència per a startups del sector de les tecnologies mòbil i també és una via per aconseguir generar massa crítica de projectes i empreses que neixin, arrelin i es quedin a la ciutat.





Paraules clau

Alcalde Trias/ emprenedoria/ innovació/ mobile/ mobile world capital/ smart cities/ smart city/