En marxa les obres per remodelar la plaça del Centre : Servei de Premsa

En marxa les obres per remodelar la plaça del Centre

07/12/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana les obres de remodelació de la plaça del Centre, un espai compartit entre els districtes de les Corts i Sants-Montjuïc, que incorpora les aportacions veïnals. El projecte contempla actuar de manera integral, tant a la banda les Corts com a la banda Sants-Montjuïc, i ampliar-ne l’espai ocupat actualment per aquesta plaça, de manera que es millori la connectivitat i la interrelació entre els barris de les Corts i Sants, especialment en l’àmbit d’influència de l’eix comercial compartit pels dos districtes.

 

 

Les obres de reforma de la plaça del Centre tenen una durada prevista de sis mesos i un pressupost estimat d’1’9 milions.

Per al tinent d’alcalde i regidor de les Corts, Antoni Vives, “aquesta obra pal·liarà els efectes del pas del temps a una plaça que havia perdut pes, i representa recuperar la seva personalitat, millorant la qualitat de l’espai, amb nou mobiliari urbà, més verd, il·luminació intel·ligent i autosuficient, i elements de connectivitat que la facin un espai per viure”. Vives ha destacat que lliga dos districtes que compartim eixos comercials, carrers i una visió de ciutat per millorar la vida de la gent i aportar més comfort a partir de l’espai públic”.

 

 

 

Millorar el concepte de plaça, integrada i smart

La reforma de la plaça del Centre ampliarà la zona de jocs infantils, que tindrà més superfície i més unitats de jocs infantils marcats per edats, a més de canviar el sauló actual per cautxú.

Pel que fa a la vegetació, recollint les aportacions veïnals, s’instal·laran 4 parterres més grans, en lloc dels sis inicials, amb elements vegetals baixos i plantes entapissants. A més, s’han ampliat els guals de cada part de la plaça en 1’20 metres, i s’ha recollit la demanda dels veïns de col·locar una font més perquè hi hagi una a cada part de la plaça, i col·locar-la lligada a la zona de jocs infantils.

Els dos passos de vianants existents s’amplien fins a 7 metres d’amplada cada un, per millorar la connexió nord/sud entre els dos districtes i incrementar la percepció de plaça. També s’endreçaran tots els elements urbans existents (floristeria, quiosc, vetlladors…) i es renovarà les sortides de renovació d’aire del metro i s’instal·laran baranes de vidre a l’accés al metro.

En el projecte també es preveu instal·lar elements smart a la plaça, a més de la renovació de tot l’enllumenat, amb fanals que segueixen els criteris del Pla Director d’Il·luminació, amb leds de llum blanca i més il·luminació dels espais d’estada per a vianants. Es manté l’accés als pàrquings particulars, generant un espai de pas a velocitat reduïda, a tocar de façanes i a més, s’ha obert la possibilitat de convocar concurs per generar un element escultòric que doni personalitat a la plaça.





Paraules clau

Les Corts/ Sants-Montjuic/