Nou Barris incorpora 39 noves persones als plans d’ocupació del districte durant el mes de novembre : Servei de Premsa

Nou Barris incorpora 39 noves persones als plans d’ocupació del districte durant el mes de novembre

08/12/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Nou Barris ha incorporat aquest mes de novembre un total de 39 persones en plans d’ocupació, dins del Programa Mixt de Treball i Formació, que es desenvolupa en col•laboració amb Barcelona Activa. Aquestes persones són majors de 30 anys, han exhaurit les prestacions d’atur.

Estaran contractades per un període de 6 mesos per dur a terme treballs de millora de l’espai públic, rehabilitació d’edificis de titularitat pública, aplicació de les noves tecnologies als diferents projectes executats al districte de Nou Barris i diferents serveis a la comunitat.

La regidora del districte de Nou Barris, Irma Rognoni, ha destacat que “l’aposta pels plans d’ocupació és una prioritat a Nou Barris perquè som conscients que és important promoure la formació i l’ocupació entre els veïns del territori” i ha afegit “l’ocupació és una eina essencial per sortir de la crisi econòmica actual i des de l’Ajuntament voler donar facilitats als ciutadans perquè puguin tornar a entrar en el mercat laboral”.

Així, les tasques a desenvolupar per aquestes 39 persones són:

– 18 ajudants de neteja i manteniment d’espais públics: realitzen treballs complementaris de neteja i manteniment de la via pública; neteja, manteniment i desbrossament de parterres, espais verds urbans i periurbans i zones boscoses; realització d’accions de sensibilització i promoció del civisme.
– 5 ajudants d’arranjament i manteniment d’equipaments: fan accions complementàries d’adequació i millora de serveis i equipaments de titularitat pública, bàsicament treballs de pintura, construcció, instal•lacions i petites reparacions i actuacions de millora dels edificis o espais públics.
– 4 oficials de neteja i de manteniment d’espais públics: realitzen treballs complementaris de neteja i manteniment de la via pública; neteja, manteniment i desbrossament de parterres, espais verds urbans i periurbans i zones boscoses; realització d’accions de sensibilització i promoció del civisme.
– 3 documentalistes digitals: organització de l’arxiu i realització del catàleg de l’arxiu de la Direcció de Serveis Generals del districte de Nou Barris; suport de l’Arxiu Municipal de Nou Barris; suport documental, digitalització, arxiu i tractament de la documentació de la Direcció de Serveis a les Persones i Territori.
– 2 documentalistes digitals: per al projecte de suport a la Direcció de Llicències, Inspecció i Espais Públics per a la realització del llibre de l’edifici dels equipaments municipals que implica l’aixecament de plànols, la ubicació al plànol de les instal•lacions i l’actualització de les modificacions realitzades als mateixos.
– 2 auxiliars de disseny d’aplicacions informàtiques: suport i millora del manteniment i actualització de continguts del web i xarxes socials del districte de Nou Barris; recerca i ampliació d’informació d’activitats i relació amb entitats, agents socials, culturals i econòmics del districte per millorar la difusió.
– 1 auxiliar de dinamització comercial: dinamització i suport a la posada en marxa de l’Associació de Comerciants i Industrials de Trinitat Nova; suport a la promoció general de l’entitat amb captació i filiació de socis, creació de bases de dades, programació i realització d’activitats i accions promocionals.
– 1 oficial d’arranjament i manteniment d’equipaments: realitzar accions complementàries d’adequació i millora de serveis i equipaments de titularitat pública, bàsicament treballs de pintura, construcció, instal•lacions i petites reparacions i actuacions de millora dels edificis o espais públics.
– 1 auxiliar de serveis a la Comunitat i a les Persones: suport a projectes i serveis d’atenció a joves en risc d’exclusió social i laboral consistent en la detecció, derivació i atenció de joves als recursos d’informació, orientació, capacitació i inserció laboral existents al districte.
– 1 auxiliar de serveis a la Comunitat i a les Persones: observació de l’espai públic i detecció d’incidències; explotació i anàlisi de les dades del programa IRIS relatives al districte en matèria de convivència, neteja i civisme; impuls i realització d’accions de foment de la convivència ciutadana i de la cultura del civisme; realització de campanyes de sensibilització i difusió.
– 1 auxiliar de dinamització de projectes de cohesió social: suport a la posada en marxa de la nova fase del Casal de Barri La Cosa Nostra; suport a l’organització i gestió dels diferents projectes: tallers, dinamització d’activitats de calendari festiu, projecte Compartim i dinamització de pistes esportives.

Amb aquestes 39 noves incorporacions, el districte de Nou Barris haurà acollit durant aquest any 2014 un total de 230 persones contractades als diferents programes amb la voluntat de pal•liar en la mesura del possible la situació d’atur que estan vivint actualment els veïns i veïnes del districte de Nou Barris.





Paraules clau

Nou Barris/ ocupació/