Sarrià-Sant Gervasi recuperarà el Dipòsit del Rei Martí com a espai d’ús cultural polivalent per al districte : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi recuperarà el Dipòsit del Rei Martí com a espai d’ús cultural polivalent per al districte

23/12/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

El districte de Sarrià-Sant Gervasi recuperarà el Dipòsit del Rei Martí, per convertir-lo en un espai d’ús cultural polivalent. Aquest recinte, situat al subsòl d’una parcel·la de 4.090’24 m² entre els carrers Jaume Càncer 32, i el carrer Bellesguard 14, havia funcionat antigament com a dipòsit de recollida d’aigües pluvials, per a un volum de 3.167’37 m3 d’aigua i es mantenia en desús.

 

 

El Dipòsit del rei Martí és una sala hipòstila, amb 30 pilars de 45 com cada un, que ocupa 585’37 m2, sota una zona qualificada d’àrea verda, que també s’habilitarà com a espai d’estada i esbarjo per als veïns i veïnes del barri de Sant Gervasi-Bonanova. L’escriptura d’aquest recinte data de 1876, i formava part de la casa Càncer, de la família Vives, anteriorment coneguda com “Los Domenys”, “Mas Bofí”, “Tarracs” i “Tamarit”. La seva construcció va vinculada a l’existència d’una mina d’aigua, que creua la propietat, i hi ha documents històrics de l’any 1361 que ja parlen de la seva existència, és aquell any quan la corona cedeix a Bartomeu de Santcliment la propietat i l’ús de l’aigua d’un “torrent” que es captava en aquest punt.

 

Descarregar nota en format PDF





Paraules clau

Dipòsit del Rei Martí/ Sarrià-Sant Gervasi/